Ceviz reçeli metabolizmanızı ve sindirim sisteminizi hızlandıracaktır. Bu reçeli yaparken eldiven kullanmayı kesinlikle unutmayın. Yoksa haftalar boyunca ceviz lekesini ellerinizden çıkaramayablirsiniz. Ceviz reçelini pişirirken eğer şerbetini kıvama getiremezseniz, son yaptığınız işlemi ertesi günü de tekrarlayabilirsiniz.
CEVİZ REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER
-1 kg.olgunlaşmamış ceviz
-1 su bardağı kireç kaymağı
-1 kg.toz şeker
-6 su bardağı su
-5 adet karanfil
-1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
-Ham cevizlerin kabuklarını çok ince olacak biçimde soyun.
-Büyük bir kavanoza üstünü geçecek kadar içme suyu ekleyin.
-2 gün süresince o suyun içerisinde beklesinler sonra günde 3 kere, 7 gün boyunca suyunu değiştirerek cevizleri içme suyunda bekletmeyi sürdürün.
-Sudan çıkardığınız cevizleri 1 gün süresince kireç kaymağına yatırın.
-1 günün sonunda cevizleri 2-3 su yıkayın ve hafif yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika kadar normal suyun içinde haşlayın. Sonra süzüp soğuk suya atın.
-Cevizler sivri bir cisimle (kürdan, şiş) delerek içersindeki acı suyun çıkmalarını sağlayın.
-Su, şeker ve limon suyu ile kıvamlı bir şerbet ortaya çıkarın.
-Deldiğiniz ve acı suyunun çıkmasını sağlayın, cevizleri karanfillerle birlikte şerbetin içerisine atın.
-Şerbeti kıvam bulmaya başlayınca ocaktan inirin ve tencerenin üzerine bir tülbent örtüp 1 gün süresince güneşin altında bekletin.
-Ertesi gün ceviz tanelerini süzerek kenara alın ve şerbeti yeniden kaynatın. Kıvamı iyice koyulaşınca cevizleri de içerisine ekleyip soğumasını bekleyin.
-Reçel iyice soğuyunca kavanozlara koyup buzdolabında saklayın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.