Çelik köy evleri yapımı tamamlandı: 6 Şubat’ta depremzedelere teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan konut yapımı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Özhaseki çelik köy evlerinin hak sahiplerine 6 Şubat’ta teslim edileceğini bildirdi.

01.02.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:48)

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrasında başlatılan konut çalışmalarının 1 yıllık bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Mimariye uygun ve güvenli konutlar

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda TOKİ, güvenilir ve mimari yapıya uygun konut projelerini hayata geçirdi. İlk kazmaların vurulmasının ardından konutlar hızla inşa edildi ve teslim aşamasına gelindi.

Bu süreçte, depremzedelerin konutlara kolayca erişebilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, özel projeler geliştirerek vatandaşlara sunuldu.

Çelik Köy Evi

Çelik köy evleri 6 Şubat’ta teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde inşa edilen çelik köy evlerinin ilk etabının 6 Şubat'ta hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.

Özhaseki, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle birlikte, "Çelik köy evlerimizin ilk etap teslimine başlıyoruz. Son 6 gün." ifadelerini kullandı.

307 bin konut yapılıyor

Şu anda şehir merkezlerinde 50 bin konut ve köylerde 50 bin çelik köy evi olmak üzere toplamda 307 bin konutun inşa çalışmaları devam ediyor. Depreme dayanıklı çelik köy evleri, belirli bölgelerde tek katlı, bazı bölgelerde ahırlı ve 2 katlı olarak tasarlanmış durumda.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal