Çekya’da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çekya’dan Ukrayna’ya doğru seyahat eden ve 300’ün üzerinde kişinin bulunduğu yolcu treni, Pardubice kentindeki bir yük trenine çarptı. Olay nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

06.06.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-17:24) Çekya’da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Çekya’nın Pardubice kentinden Ukrayna’ya doğru seyahat eden ve 300’ün üzerinde kişinin bulunduğu yolcu treni, Pardubice kentindeki bir yük trenine çarptı. Olay nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiği, en az 26 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Çekya’da iki tren kafa kafaya çarpıştı

TRT Haber'in The Guardian'dan aktardığına göre, kaza dün akşam ülkenin Prag'dan ana demiryolu koridorunun bir parçası olan Pardubice'de, kasabanın yaklaşık 60 km batısında meydana geldi.

Çekya’da iki tren kafa kafaya çarpıştı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yerel Acil Durum Sözcüsü Alena Kisiala, Czech TV kanalına yaptığı açıklamada, "Dört kişinin ağır şekilde yaralandığını doğrulayabilirim" dedi. Çek televizyonu, trenin çoğunluğu yabancı olmak üzere 300'den fazla yolcu taşıdığını bildirdi. Başbakan Petr Fiala, sosyal medya platformu X üzerinden taziyelerini sunarak, kazanın "büyük bir felaket" olduğunu belirtti.

Tren, Slovakya sınırına yakın batı Ukrayna kasabası Chop'a gidiyordu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal