Çekmeköy Bisiklet Grubu, Yarışta Filistin İçin Sesini Yükseltti

Çekmeköy Bisiklet Grubu, L'Etape Türkiye yarışında özel formalarla Filistin'e destek verdi.

20.10.2024-12:43 - (Son Güncelleme: 20.10.2024-12:44) Çekmeköy Bisiklet Grubu, Yarışta Filistin İçin Sesini Yükseltti

Çekmeköy Bisiklet Grubu, L'Etape Türkiye'de Filistin İçin Farkındalık Yarattı

Çekmeköy Bisiklet Grubu, L'Etape Türkiye by Tour de France yarışında dikkat çeken bir desteğe imza attı. Grup, tasarladıkları özel mayolarla "Özgür Filistin" mesajı verirken, İsrail'in saldırılarına da vurgu yaptı.

Ömer Lütfi Soylu Açıklamalarda Bulundu

Grubun üyesi Ömer Lütfi Soylu, yarış sonrasında yaptığı açıklamada, "Daha fazla dikkat çekmek için bu yarışı fırsat olarak gördük. Ekip olarak bu formaları tasarlattık. İnşallah mesajımız bir yerlere ulaşmıştır," dedi.

Önemli Bir Mücadele: Kilimanjaro'ya Tırmanış

Soylu, 3 ay önce gerçekleştirdikleri Kilimanjaro Dağı'na tırmanışı da hatırlatarak, "Sırf bu insanlık dramına dikkati çekmek için 5 bin 895 metrelik bir dağa tırmandık. Bu bizim için bir başlangıçtı," şeklinde konuştu.

Gelecek İçin Bir Şeyler Yapmalıyız

Soylu, herkesin bu insanlık dramına sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Torunlarımıza anlatacak bir şeylerimizin olması lazım. İnsanlık adına bir şeyler yapmalıyız," diye ekledi.

Ses Getiren Formalar ve Tepkiler

Yarış sırasında giydikleri formalara olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Soylu, "Bu durum amacımıza hizmet etti; insanların dikkatini çekebildik. Sadece sosyal medyadan paylaşmakla kalmayıp, bu insanlık dramına karşı bir şeyler anlatmalıyız," dedi.

İmkanlar El Verdiğinde Herkes Bir Şeyler Yapabilir

Soylu, insanların Filistin konusunda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, "Dünyanın en gereksiz lafı 'Elimden bir şey gelmiyor.' ifadesidir. İnsan her türlü şeyi yapabilir. Bizim elimizden bu geldi, bunu yaptık. Herkes bir şey yapabilir," diyerek düşüncelerini dile getirdi.

L'Etape Türkiye by Tour de France'in ilk yarışına katılan Çekmeköy Bisiklet Grubu, özel...

L'Etape Türkiye by Tour de France'in ilk yarışına katılan Çekmeköy Bisiklet Grubu, özel yaptırdıkları formalarla "Özgür Filistin" mesajı verirken, İsrail'in saldırılarına da dikkat çekti. Çekmeköy Bisiklet Grubu'ndan Ömer Lütfi Soylu, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal