Türk kültürünün en önemli parçası kuşkusuz tavşan kanı çaydır. Hemen hemen her evde tüketilen çay, günün tüm saatlerine eşlik etmekte. Peki çayı tüketme şeklinizin salığınızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? İşte şekerli çayın zararları…
Türk kültürünün en önemli parçası kuşkusuz tavşan kanı çaydır. En çok tüketilen içeceklerin başında gelen çay sabah, öğlen, akşam kısacası günün her saatinde bize eşlik ediyor. Ancak bu lezzetli ve hiçbir durumda vazgeçmediğimiz çay göründüğü kadar masum bir içecek değil. Özellikle şekerle tüketilen çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Siz de şekerli çayın insan sağlığına zararlarını duyduğunuz zaman bir daha içmek istemeyeceksiniz!
ŞEKERLİ ÇAYIN ZARARLARI
-Sabah kahvaltıda başlayıp akşam yatana kadar, günde kaç bardak olduğunu saymadan tükettiğimiz çayın dikkat edilmesi gereken 2 yanı bulunmakta.
-Şekerli ve şekersiz olarak tüketmenin arasındaki fark düşündüğünüzden daha önemli.
-Çayı şekerle içtiğiniz zaman vücudunuzun biyolojik yapısının bozulmasına ve kilo alınmasına neden olmakta.
-Sivilce ve aknelerin dahi artmasına sebebiyet veren şekerli çay, bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığının bozulmasına da neden oluyor.
ŞEKERSİZ ÇAYIN YARARLARI
-Şekersiz çay ise vücudun su dengesini sağlıyor. Şeker ile karışan çay, diş minesinde bulunan beyaz rengi vermekte olan florürü korumaya yardımcı oluyor.
-Çayın faydalarından bir diğeri de içeriğinde bulunan antioksidan vücudu güçlendirerek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve aynı zamanda kansere neden olan hücrelerin yok edilmesine yardımcı olur.
-Yemeklerden sonra tüketilen keyif çayı sindirimin kolaylaşmasını sağlarken zararlı bakterilerinde vücuttan atılmasını sağlar.