Türk kültürünün en önemli parçası kuşkusuz tavşan kanı çaydır. En çok tüketilen içeceklerin başında gelen çay sabah, öğlen, akşam kısacası günün her saatinde bize eşlik ediyor. Ancak bu lezzetli ve hiçbir durumda vazgeçmediğimiz çay göründüğü kadar masum bir içecek değil. Özellikle şekerle tüketilen çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Siz de şekerli çayın insan sağlığına zararlarını duyduğunuz zaman bir daha içmek istemeyeceksiniz!
-Sabah kahvaltıda başlayıp akşam yatana kadar, günde kaç bardak olduğunu saymadan tükettiğimiz çayın dikkat edilmesi gereken 2 yanı bulunmakta.
-Şekerli ve şekersiz olarak tüketmenin arasındaki fark düşündüğünüzden daha önemli.
-Çayı şekerle içtiğiniz zaman vücudunuzun biyolojik yapısının bozulmasına ve kilo alınmasına neden olmakta.
-Sivilce ve aknelerin dahi artmasına sebebiyet veren şekerli çay, bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığının bozulmasına da neden oluyor.
-Şekersiz çay ise vücudun su dengesini sağlıyor. Şeker ile karışan çay, diş minesinde bulunan beyaz rengi vermekte olan florürü korumaya yardımcı oluyor.
-Çayın faydalarından bir diğeri de içeriğinde bulunan antioksidan vücudu güçlendirerek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar ve aynı zamanda kansere neden olan hücrelerin yok edilmesine yardımcı olur.
-Yemeklerden sonra tüketilen keyif çayı sindirimin kolaylaşmasını sağlarken zararlı bakterilerinde vücuttan atılmasını sağlar.
Tatlandırıcı kullanan şeker hastalarının da her tatlandırıcı markasını kullanmaması, iyice araştırıp güvenli bir markayı tercih etmesi gerekiyor.
Eğer şekerli çay içiyorsanız bir anda azaltmak yerine yavaş yavaş azaltmanız daha etkili olacaktır. Şekeri azaltmak biraz zor olsa da sağlığınıza olan etkisini gördükten sonra buna değdiğini anlayacaksınız.