Çayın bu detayı tiryakilerini üzebilir: Yanlış demlenirse ciddi sonuçlar olabilir! Yanında kullanılan o ürünler kanseri tetikliyor

Türk kültürünün önemli bir içeceği olan çay, her gün milyonlarca bardağa doluyor. Fakat sevilerek tüketilen çay hakkındaki bir detay tiryakilerini oldukça üzebilir. Yapılan araştırmalara göre çayın yanlış demlenmesi ve yanında tüketilen bazı ürünler sağlığa ciddi zararlar gelmesine sebep oluyor.

23.08.2022-10:04 - (Son Güncelleme: 23.08.2022-16:19) Çayın bu detayı tiryakilerini üzebilir: Yanlış demlenirse ciddi sonuçlar olabilir! Yanında kullanılan o ürünler kanseri tetikliyor

Milyonlarca kişinin severek tükettiği çay hakkındaki bir araştırma, sevenlerinin çay ile aralarına mesafe koymasına sebep olabilir. Yapılan araştırmaya göre çayın yanlış demlenmesinin dışında çayın yanında alkol ve tütün ürünlerinin tüketilmesi sağlığa ciddi zararlar getiriyor. Uzmanlar bu şekilde çay içenlerin kansere yakalanma riskinin arttığını ifade ediyor. 

Çayın bu detayı tiryakilerini üzebilir

Çay ile beraber alkol ve tütün ürünlerinin kullanılmasının kansere sebebiyet verdiği ortaya çıktı. Özellikle çayın sıcak şekilde tüketilmesi bu riski daha da büyütüyor. 

Bilim insanlarının geçtiğimiz haftalarda yaptığı araştırmaya göre özellikle siyah çayın kaynar bir şekilde tüketilmesinin bazı sağlık sorunlarına yol açtığı biliniyordu. Fakat yapılan yeni araştırma çayın yanında sigara içenlerin çok daha ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmasına yol açabileceğini ortaya çıkardı.

Çay içmek

Yanında kullanılan o ürünler kanseri tetikliyor

Annals of Internal Medicine isimli tıp dergisinin yayımladığı makaleye göre çay ile beraber sigara içenleri ciddi sağlık sorunları bekliyor. Her gün sigara ve alkol tüketenlerin içeceği sıcak ve kaynar çaylar, gırtlak kanserine yakalanma riskini 5 kat arttırıyor. 

Dünyada en çok görülen 8. kanser türü olan gırtlak kanseri sebebiyle her sene yaklaşık 400 bin insan hayatını kaybediyor. Çay dışında başka kaynar içeceklerin de sigara ve alkol ile beraber tüketilmesi durumunda sağlığa zararlı olduğu ifade ediliyor. 

İçilen sıcak içecekler, yemek borusunun astarının tahriş olmasına, iltihaplanmaya ve hücrelerin aşırı çoğalmasına sebep oluyor. Yemek borusunu kaplayan bu hücreler diğer kanserojen maddelerden daha fazla zarara yol açabiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal