Çavdarlı ve Kimyonlu Çubuklar Tarifi

Çayın yanında sunmak ya da açlığı bastırmak için ev yapımı çavdarlı ve kimyonlu çubukları yaparak saklayabilirsiniz.

21.10.2019-15:31 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-15:30)

Çavdarlı ve kimyonlu çubuk tarifini yapıp misafirleriniz geldiğinde sunmak için saklayabilirsiniz ya da yanınızda taşıyabilirsiniz.

MALZEMELER

3/4¾ su bardağı tam buğday unu

2/3 su bardağı çavdar unu

Tuz

1 çay kaşığı kabartma tozu

90 g tereyağı

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

4 yemek kaşığı sıcak su

NASIL YAPILIR?

Unlar, bir tutam kadar tuz ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kasesinde karıştırın. Tereyağını katın ve karışımın ekmek kırıntısı gibi oluncaya dek parmak uçlarınızla küçültün. Kimyon tohumu ve sıcak suyu katıp bütün malzeme güzelce özdeşleşinceye dek yoğurun. Hamuru 18-20 eşit bezeye bölün. Bezelerden 15 cm uzunluğunda çubuklar elde edin ve yağlı kağıt dizili fırın tepsisine sıralayın. Üstlerine kimyon tohumu dökün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal