Sofralarda yıldız olmaya aday çardak kebabı ile akşam yemekleri ziyafete dönüştürecek.
ÇARDAK KEBABI
MALZEMELER:
1 adet yufka(8 üçgene bölünmüş),250 gram dana antrikot(küp doğranmış),2 adet yeşil biber(doğranmış),1 yemek kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik,2 adet domates(doğranmış),1/2 çay bardağı su
Kızartmak için:
1 su bardağı kızartma yağı
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı domates salçası,2 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI:
Tavayı önceden ısıtın. İçine doğradığınız etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sonrasında üstüne doğranmış biber ve tereyağını katıp sotelemeye başlayın. Tuz, karabiber ve kekiği de kattıktan sonra karıştırın. Son aşamada domates ve suyunu da ekleyin ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Üçgen şeklinde kesilmiş yufkanızı tezgahın üstüne alın. Pişirdiğiniz etli karışımdan 1,5 yemek kaşığı kadar yufkanın geniş tarafına ilave edip sigara böreği sarar gibi sarın. Ucunu suyla yapıştırın. Bir tavanın içerisine yağı alın ve güzelce kızdırın. Hazırladığınız iç harçlı yufkaları kızartın. Bir tavanın içerisine tereyağı ve salçasyı koyup kızdırın. Üzerine 2 yemek kaşığı su ekleyip salçayı seyreltin ve bir taşım kızdırıp ocaktan indirin. Yoğurt ve sos gezdirip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.