Çankırı Kızılırmak'ta Çeltik Hasadı Başladı

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde çeltik hasadı başladı. 25 bin ton rekolte bekleniyor, çiftçiler yoğun mesai harcıyor.

08.10.2024-15:41 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-15:41) Çankırı Kızılırmak'ta Çeltik Hasadı Başladı

Çankırı'da Çeltik Hasadı Coşkusu

Türkiye'nin önde gelen pirinç üretim bölgelerinden biri olan Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde, çeltik hasadı tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl yaklaşık 25 bin ton çeltik rekoltesi bekleniyor.

Çiftçiler Nasıldır?

Mayıs ayında tarlalarında sulama yaparak yoğun bir çalışma programına başlayan çiftçiler, 5 aylık bir sürecin ardından çeltikleri hasat etmeye başladı. Özellikle Kızılırmak ve Ilgaz ilçelerinde ve merkez köylerinde, yüksek verimle çeltik yetiştiren çiftçiler, bu yıl yüzlerinin güldüğünü ifade ediyorlar.

Hasat Çalışmaları Devam Ediyor

Kızılırmak bölgesinde 35 bin dekar arazide yetiştirilen çeltiklerin hasadı, biçerdöverlerle yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Çiftçiler, hasadın bereketli geçmesi için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kaymakam Çitil'in Ziyareti

Kızılırmak Kaymakamı Bilal Çitil, arazide incelemelerde bulunarak çiftçilere dayanışma ve uğurlu bol kazanç dileklerinde bulundu. Çitil, Kızılırmak'ta üretilen çeltiğin kendine özgü tadına dikkat çekerek, bu lezzeti herkesin tatması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde, yaklaşık 25 bin...

Türkiye'nin önemli pirinç üretim merkezlerinden Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde, yaklaşık 25 bin ton çeltik rekoltesi bekleniyor. Çiftçiler, yaklaşık 5 ayda yetiştirdikleri çeltiği hasat etmeye başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal