Trans yağlar konusunda halkı zaman zaman uyaran İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz konusunda uyarılarda bulundu.
KAVUN VE KARPUZA DİKKAT!
Karatay, "Şekerli, gazlı içecekler oldukça tehlikeli. Hepsinin içinde ne yazık ki bilhassa meyveli olanlarda, bromür (kimyasal bileşen) denilen bir zehir mevcut. Bütün vücudumuzda bu hastalıkları başlatan da bromürdür. Buna insan vücudunda yeri yok. Kavun, karpuzlar piyasaya çıkmaya başladığında hastalarımın ürik asitleri yükseliyor. Bu nedenle her şeyin aşırısı zararlı olduğu gibi kavun, karpuz yerken de dikkat edilmelidir. Bilinenin tersine kırmızı et, yumurta, kuru fasulye ya da protein ürik asidi yükseltmez. 'Yerseniz kurtlu elma yiyin' diyorum. Kurdu yemeden elmayı yesinler."
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.