İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kırmızı et hakkında açıklamalarda bulunurken pastırmaya övgüler yağdırdı.
CANAN KARATAY: DÜNYANIN EN SAĞLIKLI ETİ PASTIRMADIR
Kayseri'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 'sağlıklı beslenme' konulu programda açıklama yaptı. Kırmızı et hususunda konuşan Karatay, "Doğal, işlem görmemiş, içine katkı maddesi koyulmamış pastırma dünyanın en sağlıklı etidir. Kırmızı et doğal olduğu vakit sağlıklıdır. Kırmızı etin içinde yer alan yağ da doğal olduğu vakit sağlıklıdır. Yağ ile birlikte kırmızı etle beraber yendiği vakit proteinin bedene en fazla seviyede yararı vardır. Pastırmada da hem kırmızı et hem de yağ mevcuttur. İşte bu da doğanın dengesidir. O biçimde insan vücuduna girmesi lazım. Ancak içinde katkı maddesi olmayacak.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.