Çanakkale’nin ormanları kan ağladı: 952 futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu

Çanakkale’de 18 Haziran’da başlayan orman yangını sonucunda 952 futbol sahası büyüklüğündeki alan küle döndü.

24.06.2024-10:54 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-17:29) Çanakkale’nin ormanları kan ağladı: 952 futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu

Çanakkale'nin Eceabat ve Ezine ilçelerinde meydana gelen orman yangınları büyük zarara yol açtı. Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında 18 Haziran günü başlayan Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alanları tehdit etti. Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri tahliye edilirken, Gelibolu Yarımadası ziyaretçilere kapatıldı. 

Yangına çok sayıda ekip müdahale etti

İHA’da yer alan habere göre; Yangına müdahale için 10 uçak, 7 helikopter, 73 arazöz ve 402 Orman Genel Müdürlüğü personeli görevlendirildi. Kontrol altına alınabilmesi için yoğun çaba harcanan yangın, 24 saat sonra kontrol altına alınabildi. Sonuç olarak, 805 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan zarar gördü.

Çanakkale’nin ormanları kan ağladı: 952 futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu

Ezine ilçesinde ise 20 Haziran günü çöplükte başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Kiremitoba ve Aladağ köylerinde evler, damlar ve saman yüklü ahırlar zarar gördü. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından helikopter, uçak ve arazözlerle yapılan yoğun müdahale sonucunda yangın yaklaşık 7 saat sonra kontrol altına alındı. Bu yangında ise 147 futbol sahası büyüklüğünde 105 hektar alan zarar gördü.

Her iki yangın da bölge halkı için büyük endişe yaratırken, yetkililer olayların detaylı bir şekilde incelendiğini ve zarar gören alanların rehabilitasyon çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal