Çamlıbel Köyü, Edremit Gezilecek Yerler

Edremit Çamlıbel köyü son yıllarda fazlaca turist alması sebebiyle dikkat çekmektedir. Peki Çamlıbel Köyü, Edremit’te gezilecek yerler neresi? İşte detaylar…

16.06.2020-15:49 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-15:46) Çamlıbel Köyü, Edremit Gezilecek Yerler

Tatil beldeleri kadar göz önünde olmasa da tatilinizi güzel manzaralara sahip küçük bir köyde geçirmek isterseniz Çamlıbel Köyü, Edremit tercihleriniz arasında olabilir.

Çamlıbel Köyüne Nasıl Gidilir?

Çamlıbel köyü Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlıdır. Edremit ilçesine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunur. Özel aracınızla gidecekseniz Akçay-Altınoluk arasında yer alan Güney kaplıcalarının bitiminde bulunan Çamlıbel tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

Çamlıbel Köyünde Neler Yapılabilir?

Kaz dağlarının eteklerinde bulunan Çamlıbel köyü oldukça güzel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Yeşil vadi, Edremit Körfezi gibi oldukça güzel manzaraları Çamlıbel köyünde seyredebilirsiniz. Tatil anlayışınız yemyeşil doğadan oluşuyorsa Çamlıbel Köyü, Edremit sizin için mükemmel bir seçim olacaktır.

Köyün biraz ilerisinde Kaz Dağları Milli Parkı bulunmaktadır. Bunun da etkisiyle Çamlıbel Köyü'nün turistik niteliği gün geçtikçe artmaktadır.

Çamlıbel köyünde oldukça sakin ve huzurlu yürüyüşler yapabilirsiniz. Dağcılık ile ilgileniyorsanız buradaki Sarıkız Dağı'na tırmanmak sizin için oldukça güzel bir deneyim olacaktır.

Bizim önerimiz ise Çamlıbel Köyü'nde kendinize seçtiniz doğal ve huzurlu bir ortam içinde kendi götürdüğünüz malzemelerle sevdiklerinizle sakin ve huzurlu bir kahvaltı yaparak doğanın ve kuş seslerinin tadını çıkarmanız olacaktır.

Tatil yapmak için Çamlıbel Köyü, Edremit tercihleriniz arasında bulunuyorsa buradan kolaylıkla Assos, Ayvalık, Cunda ve Adatepeye'de ulaşabileceğinizi bilmenizde fayda var. Eğer kendi aracınızda bulmuyorsa Çamlıbel köyünden bu mekanları gitmeniz sadece bir saat kadar vaktinizi alacaktır. Bu güzel yerlere de yakınlığı sayesinde Çamlıbel Köyü size oldukça güzel deneyimler sunabilir.

Çamlıbel Köyü, Edremit güzel manzaraları ile öne çıktığı kadar yemekleri ile de öne çıkıyor. Et yemeklerini seviyorsanız burada yiyebileceğiniz en güzel yemeklerden birisi kebap.

Çamlıbel köyünde restoranların ve kafelerin çoğu yemeklerinde doğal ve organik ürünler kullanmaktadır. Bu yüzden de yemeklerinin çok ayrı bir lezzeti olduğunu söyleyebiliriz.

Dilerseniz halkın kendi bahçelerinde yetiştirdiği meyve ve sebzelerden veya kendi ürettikleri süt ve süt ürünlerinden de satın alabilirsiniz. Yemeklerde kullanılan yeşillikler açısından da oldukça zengin bir alışveriş yapabilirsiniz.

El yapımı gıda ve ürünleri seviyorsanız da çok fazla seçeneğiniz bulunuyor. Buradan kendinize veya sevdiklerinize el yapımı sabun veya ev yapımı reçel gibi hediyeler alabilirsiniz.

Zeytin ve zeytinyağı üretiminde de öne çıkan yerlerden bir tanesi olan Çamlıbel köyünde marketlerden aldıklarınızdan çok daha güzellerini bulabilirsiniz.

Çamlıbel Köyünde Nerede Kalınır?

Çamlıbel köyünde kalmak için seçebileceğiniz oteller gün geçtikçe artmaktadır. Bu otellerin çoğu da ve sakin ne huzurlu bir tatil sunmaktadır. Hemen hemen hepsinde çok güzel bir ortam bulacak olsanız lan biz bu yazımızda Çamlıbel Köyü, Edremit içinde bulunan Zeytinbağı Oteli'ni önermek isteriz. Bu otel değerli sanatçımız rahmetli Tuncel Kurtiz'in eşi ve kayınbiraderi tarafından işletilmektedir. Siz isterseniz etrafta şöyle bir dolaşıp kendiniz için en uygun olan oteli de seçebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal