Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan kadın istihdamına yönelik "İş-Pozitif Projesi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Tanıtım Programı"nda yaptığı konuşmada, kadın istihdamını artırmak ve kadınların iş gücü piyasasındaki potansiyellerini desteklemek amacıyla "İş-Pozitif Projesi"ni hayata geçireceklerini belirtti.

09.02.2024-17:24 - (Son Güncelleme: 09.02.2024-17:54) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan kadın istihdamına yönelik "İş-Pozitif Projesi"

Bakan Işıkhan, toplumun medeniyet seviyesinin kadınlara verdiği değerle ölçüldüğünü vurgulayarak, proje ile kadın istihdamını artırmayı ve kayıt dışı istihdamla mücadeleyi hedeflediklerini ifade etti. Proje kapsamında, 10 bakanlığın proje ortağı olduğu ve tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren "İş-Pozitif" adlı bir sistemi hayata geçirdiklerini açıklayan Işıkhan, projeye doğrudan kadınlara sunulmak üzere 1 milyar lira destek sağladıklarını bildirdi. İş-Pozitif Projesi'nin, çeşitli kurslar düzenleyen, işgücü ihtiyacı olan ve istihdam oluşturma potansiyeline sahip aktörleri çevrim içi bir araya getireceğini söyleyen Bakan Işıkhan, bu sayede kadın istihdamının artırılmasına ve işverenlerin teşvik edilmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Kadın istihdamı yükselecek

Proje ile birlikte ayrıca "Eğitim ve Beceri Geliştirme", "Kadınları Teşvik Eden Vergi ve Finansal İndirimler", "Girişimcilik ve KOBİ Destekleri", "Kadın İşletmelerine Destek", "Kadınlar İçin Özel İstihdam Programları", "Kadın Dostu İş Politikaları" ve "Toplumsal Katılım ve Ortaklık Kurma" gibi başlıklarda çalışmalar yapılacak. Bakan Işıkhan, projenin, kadın istihdam oranlarını sürekli yükselteceğine inandığını ve dünyada bir rol model haline geleceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Eğitimli ve nitelikli iş gücü hedefiyle geçtiğimiz yıl içinde 27 binin üzerinde kadınımızı kurs ve programlardan yararlandırmış durumdayız. İŞKUR olarak, işe yerleştirme sürecinin en önemli adımlarından birisi olarak gördüğümüz iş ve meslek danışmanlığı hizmetimizi sunuyoruz. Bu kapsamda yine 2023 yılı boyunca 877 bine yakın kadına danışmanlık hizmeti vermiş durumdayız. Sadece danışmanlık hizmeti alan kadınlarımızın sayısına baktığımızda bile kadınlarımızın çalışma isteği ve azmini görebiliyoruz."Bu kapsamda, 10 Bakanlığımızın proje ortağı olduğu, tüm kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları arasındaki istihdam eşleştirme süreçlerini kayıt altına alacak 'İş-Pozitif' adlı bir sistem yaptık. İş-Pozitif Projemizi, kadın istihdamını artırmak ve kadınların iş gücü piyasasındaki potansiyellerini tam olarak yerine getirebilmelerini desteklemek amacıyla Bakanlıklarımızla hayata geçireceğiz. Bakanlık olarak, İş-Pozitif Projemiz kapsamında doğrudan kadınlarımıza sunulmak üzere 1 milyar lira destek ile projemize ilk adımı atıyoruz, hayırlı olsun. Bu projeyle kayıt dışılık, sistemin geleceğinden önce insanımızın ve kadınlarımızın geleceğini, sosyal güvenliğini tehdit eden çok önemli bir süreçtir. Bu projeyle, istihdama yönelik eğitim veren ve çeşitli kurslar düzenleyen, işgücü ihtiyacı olan ve istihdam oluşturma potansiyeline sahip aktörler çevrim içi bir araya geleceklerdir. Böylece, kadınlarımızın kayıtlı olarak çalışma hayatına katılımlarının artırılması, hibe, teşvik, kredi ve muafiyetler aracılığıyla kadın istihdamının ve girişimciliğinin yolunun açılması ve aynı zamanda işverenlerin de teşvik edilmesine önemli bir katkı sağlamış olacağız."

YORUM YAZ..
Modal