Konya’da bir ziraat odasında kimyager olarak çalışan Sinan T. adındaki bir personel, çalıştığı yerde mobbing ve baskı yaşadığı için, işveren tarafından da iş sözleşmesinin yasaya aykırı şekilde feshi gerekçeleriyle ihbar ve kıdem alacaklarını tahsil etmek adına Konya 2. İş Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Fakat Sinan T.’nin itirazı reddedildi. Bunun üzerine Sinan T. itiraz için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi’na başvurdu. Mahkemeden ise ilginç bir mobbing kararı geldi.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi, itirazı değerlendirdi. Uluslararası Çalışma Örgütü'nün mobbing tanımına atıfta bulunulan kararını açıkladı. Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verildi:
"Somut olayda, dinlenilen davacı ve tanıkların anlatımı ile davalı Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri olan bir başka çalışan ile davacının aralarında anlaşmazlık bulunması nedeni ile diğer çalışan tarafından, davacının iş yerinde öğle yemeklerinde yalnız bırakıldığı, sabah kahvaltılarında diğer çalışanlar bir araya geldiği halde davacının bu toplantılara davet edilmediği, diğer çalışanlardan farklı davranışlara maruz kaldığı sabittir. Ayrıca, işçinin iş yerinde çalışan temizlik elemanı bulunmasına rağmen, görev sınırı kapsamı dışında çalıştığı bölümü temizlemeye zorlandığı da anlaşılmaktadır. Davacı, iş yerinde kendisini zihinsel, ruhsal, fiziksel ve bedensel olarak etkileyebilecek nitelikte ve sistematik olarak devam eden eylemlere maruz kaldığını ispatlamıştır. Manevi tazminat isteminin kabulüne karar verilmesi gerekirken reddi yönünde hüküm kurulması isabetsizdir."
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesi, itiraz eden Sinan T.’ye brüt kıdem tazminatı akdinin fesih tarihinden itibaren en yüksek banka mevduat faizi ile brüt ihbar tazminatının yasal faizinin davalıdan tahsiline, 5 bin lira net manevi tazminat alacağının ise dava tarihi 2017'den itibaren işleyecek en yüksek banka mevduatı faiziyle davalıdan alınarak işçiye verilmesine oy birliğiyle karar verdi.