BYD’den sonra dev bir imza daha gelebilir: Bakan Kacır açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli teknoloji devi BYD’den sonra önemli bir yatırımın daha yapılabileceğini ifade etti. Bakan Kacır, dev şirketin Türkiye’de yeni nesil otomobil üretme amacı olduğuna vurgu yaptı.

12.07.2024-17:27 - (Son Güncelleme: 12.07.2024-17:27) BYD’den sonra dev bir imza daha gelebilir: Bakan Kacır açıkladı

Otomobil sektöründe BYD’nin ardından önemli bir yatırım daha gelebilir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Çinli BYD'nin Türkiye'ye yatırım yapmasının ardından başka bir büyük firmayla daha yakın zamanda imza atma ihtimallerinin olduğunu belirtti. Bir televizyon kanalına katılan Kacır, BYD'nin Türkiye'ye yapacağı yatırım ve Renault Grup Global Üst Yöneticisi (CEO) Luca de Meo ile görüşmelerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Renault, Türkiye için değerli bir yatırımcı

AA’da yer alan habere göre; Renault'un Türkiye için değerli bir yatırımcı olduğunu vurgulayan Kacır, firmanın hibrit otomobil üretimine ilişkin yatırımlarını hızlandırdığını ve yeni nesil araç üretmeye yönelik güçlü planlar hazırladığını söyledi. "Renault'un Türkiye'deki yatırımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak güçlü şekilde destekliyoruz. Yeni nesil otomobiller ve modellerle ilgili üretim planlarını yakından takip ediyoruz," dedi.

Kacır, Türkiye'nin yatırım teşviklerinin önemli bir enstrüman olduğuna dikkat çekerek, "Her bir proje için 'terzi' usulü destek veriyoruz. Projenin öncelikli ihtiyacı neyse ona göre teşvik çerçevesi oluşturuyoruz. BYD'nin yatırımının da geçmiştekilere benzer şekilde destekleneceğini dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin yatırımcılar için öngörülebilir olması gerektiğini vurgulayan Kacır, sanayi ve teknoloji alanında büyük bir dönüşüm olduğunu belirtti.

BYD’den sonra dev bir imza daha gelebilir: Bakan Kacır açıkladı

1 ayda 2 markayla sona geldik

Kacır, Türkiye'ye yatırım yapacak yeni markalarla ilgili önemli gelişmeleri de paylaştı. "Son 1 ayda 2 markayla artık son noktaya geldik demiştim. Biriyle nihayetinde imzayı attık. Diğeriyle de yakın zamanda imza atma ihtimalimiz olabilir. Nasıl Amerikalı, Avrupalı, Koreli ve Japon markalarla işbirlikleri yaptıysak, Çinli markalarla da işbirlikleri yapabiliriz. Kazan-kazan anlayışı içinde hareket ederek Türkiye'nin olanaklarından en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak istiyoruz," dedi.

Sürpriz hamleler gelebilir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, gelecekte daha fazla yatırım haberinin gelebileceğini ifade ederek, "Önümüzdeki dönemde benzer yatırım haberlerini hem bu sektörde hem diğer sektörlerde duyurmak arzusu içindeyiz," şeklinde konuştu.

Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki yatırımlarını hızlandırmak ve bu alanda büyüme sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Bakanlık, yeni yatırımlar ve işbirlikleri ile Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna hız kazandırmayı hedefliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal