Buzdolabı, domates, patates, fotoğraflar galerimizde.
Bazı besinlerin buzdolabında saklanmaması gerekir. çünkü buzdolabında hem bozulur hem de bazı hastalıklara yol açar. peki nedir bu besinler? işte detaylar...
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur.
Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.
Emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusu ile tadı değişir. buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.
bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında organik özelliklerini yitirerek tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.