Hemen hemen aldığımız her yiyeceği buzdolabında saklıyoruz. Bunun nedeni besinlerin bozulmaması ve daha uzun ömürlü olmasıdır. Ancak sanıldığının aksine bazı yiyeceklerin buzdolabına girmesi tehlikeli olabiliyor. Bizde pek bilinmeyen ama zehirlenmeye kadar gidebilen bu durum hakkında; buzdolabında saklanmaması gereken besinleri sizin için hazırladık. İşte detaylar…
Sarımsak, bal, ceviz vb. gibi birçok sağlığa oldukça faydalı olduğu bilinen yiyecekler, bozulmaması ve daha uzun ömürlü olması adına buzdolabında saklanıyor. Ancak sanıldığı üzere buzdolabında saklana bu ve benzer yiyecekler, uzun ömürlü olurken sağlık açısından da zararlı bir hal başlıyor. Peki hangi yiyecekler buzdolabında saklanmaz? İşte detaylar…
Muzun besin değerleri sadece dışarıda korunabildiği için asla buzdolabına girmemesi gerekiyor. Muzun olgunlaşması için ortam sıcaklığında bulunması gerekiyor. Eğer muzu bekletmek istiyorsan fazla olgunlaşmaması için birbirinden ayırabilirsin.
Ekmeğin dokusunu nasıl bozarım diye düşünüyorsan ilk hedefin buzdolabı olsun! Ekmeği dolaptan daha hızlı kurutan bir şey yoktur diyebiliriz.
Buzdolabında sarımsak saklamak küflenmesine ve yapısının bozulmasına neden olacaktır. Sarımsaklarınızı mutlaka serin ve kuru bir alanda saklamayı unutmayın.
Patatesler serin, kuru ve karanlık ortamda saklanmalıdır. Buzdolabında patateslerin tadı değişir ve yumuşar. Ayrıca soğuk ortamda nişasta şekere daha kolay dönüşecektir. Bunun için patatesleri buzdolabından uzak tutun.
Kahve için en uygun, doğru yer kuru ve serin ortamda ağzı kapalı bir şekilde saklamaktır. Buzdolabında kahve hem tadını ve hem de kokusunu kaybeder