İşte duyunca çok şaşıracağınız bozdolabına girince hastalıklara sebep olan bazı besinler...
Bazı gıdaların buzdolabına konulduğunda hastalığa neden olduğunu biliyor muydunuz? peki, bu gıdalar nelerdir?
Sarımsak
antibakteriyel özelliğe sahip sarımsak sadece 2 gün süresince buzdolabında kaldığında bakteri üretir.
Tatlılar
bal, reçel ve çikolata gibi tatlı gıdalar buzdolabında organik özelliklerini yitirir ve tatlarının yanı sıra reçel ve balın akışkanlığı da bozulur.
Patates
emilimi yüksek bir besin olan patates durduğu ortamın kokusunu alır ve tadı değişir. buzdolabında bir günden fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığından fark edemeyiz. ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Domates
yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir. aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulan bir besindir. kabukları kırışan domates bakteri oluşturur ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına sebep olur.
Kahve
buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem tadını hem de görüntüsünü bozar.