Büyükelçiler Başkan Erdoğan'a Güven Mektuplarını Sundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn, Guatemala, Bosna Hersek ve Sırbistan büyükelçilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Büyükelçiler, Başkan Erdoğan'a güven mektuplarını sundu.

17.07.2024-17:02 - (Son Güncelleme: 17.07.2024-17:02) Büyükelçiler Başkan Erdoğan'a Güven Mektuplarını Sundu

Bahreyn Büyükelçisi Bessam Ahmed Ali Marzuk, Guatemala Büyükelçisi Eduardo Enrique Hernandez Recinos, Bosna Hersek Büyükelçisi Mirsada Colakovic ve Sırbistan Büyükelçisi Aca Jovanovic, Başkan Erdoğan'a güven mektuplarını sunarak görevlerine resmen başladılar. Törende büyükelçiler, yanlarında getirdikleri büyükelçilik mensupları ve aile fertlerini de takdim etti.

Hatıra Fotoğrafları Çekildi

Büyükelçilerin güven mektuplarını sunmalarının ardından, Başkan Erdoğan büyükelçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kabul töreninin ardından Erdoğan, büyükelçilerle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel konular ele alındı.

İkili Görüşmeler Yapıldı

Erdoğan, Bahreyn Büyükelçisi Marzuk, Guatemala Büyükelçisi Recinos, Bosna Hersek Büyükelçisi Colakovic ve Sırbistan Büyükelçisi Jovanovic ile ayrı ayrı görüşerek, ülkeler arası ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerde, ticaret, kültürel işbirliği ve bölgesel güvenlik konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu güven mektubu sunma töreni, Türkiye'nin uluslararası diplomatik ilişkilerini güçlendirme ve yeni işbirliği alanları oluşturma yönündeki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal