Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni Tamamlandı

Afyonkarahisar'da düzenlenen festivalin kapanışında ödüller sahiplerini buldu, Hülya Koçyiğit'e onur ödülü verildi.

12.10.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 12.10.2024-10:31) Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Töreni Tamamlandı

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Sonuçlandı

Afyonkarahisar'da düzenlenen Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali, Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Yarışma kapsamında büyük ödülü "And Next Year When Spring" filmiyle Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand aldı. İkinci gelen film ise "The Premiere" ile Toma Waszarow, üçüncüsü ise "Yaren" filmiyle Mehmet Ali Poyraz oldu.

Vali Güzel Konserle Açılışı Yaptı

Festivalin kapanışında Della Miles adlı ABD'li sanatçı sahne aldı. Konserde, Turgay Evren'in yazdığı "My Name Is Gaza", "You Are The Mother" gibi parçaların yanı sıra "Karahisar Türküsü" de dinleyicilerle buluştu.

Türk Sinemasına Saygı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, konserden sonra yaptığı konuşmada festival katılımcılarına teşekkür etti ve usta sanatçı Hülya Koçyiğit'e "Türk Sineması Onur Ödülü" sundu. Koçyiğit'e 1970'lerde kullanılan antika bir fotoğraf makinesi hediye edildi.

Koçyiğit'ten Anlamlı Mesajlar

Ödülünü aldıktan sonra konuşma yapan Koçyiğit, "Sinemanın gücünü bir araya getirmesi nedeniyle seviyorum" dedi. Sinema festivalleri için daha fazla destek gerektiğini vurgulayarak, "Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, henüz bebek yaşında ve ona annelik yapacak birçok kadına ihtiyacı var," şeklinde konuştu.

Şiddete Dikkat Çekti

Usta sanatçı, kadın ve çocuklara yönelik şiddetin devam ettiğine dikkat çekerek, "Bir an evvel ateşkes olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı. Ayrıca, festivalin bu yılki temasının Filistin olduğunu belirtti ve devam eden çatışmalara dikkat çekti.

Finale Kalan Filmler ve Ödüller

Festivalde toplam 2009 başvuru arasından 20 film finale kaldı. Afyonkarahisar'daki yarışmalara verilen"Büyük Taarruz Özel Ödülü: Onurlu Kurşun" ise Miralay Reşat Çiğiltepe belgeseliyle Afra Nur Arslantaş'a verildi.

Festivalin Yönetimi

Festivalin yöneticiliğini gazeteci Sevda Dursun, danışmanlığını senarist Hilal Çelenk ve yürütücülüğünü yapımcı Baran Mayda üstlendi. Daha fazla bilgi için buyuktaaruzkisafilmfestivali.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından...

Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlenen "Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali" sona erdi. Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalin kapanış töreninde, ABD'li şarkıcı Della Miles konser verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal