Büyük Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda en sık karşılaşılan sorunlarda biri küçük evlerin nasıl dekor edileceğidir. Fakat dekor edilecek evin salonu normalden büyükse büyük salon dekorasyonu nasıl olmalı?

15.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:39) Büyük Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Büyük salon dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna ilk gelen cevap alanı bölgelere ayırmaktır. Büyük bir oturma odasını dekore ederken mekanın işleve göre bölünmesi ve tüm alanlara anlam verilmesi önemlidir. Örneğin, şömine önünde TV izlemek için daha rahat bir düzenlemenin aksine daha resmi bir düzenleme isteyebilirsiniz. Bahçeye bakan bir pencereniz varsa, ayak taburesi veya küçük bir yazı masası ile rahat bir oturma için harika bir alan oluşturulabilir. Bir alana anlam verirken yaşayanların bakış açısı ve aydınlatma başrol oynayacaktır. Popüler alanlar oturma odası bölgeleri bir okuma köşesi, bir zanaat veya hobi alanı, bir oyun alanı veya samimi bir yemek alanı olabilir.

İki Ayrı Oturma Grubu Kullanımı

Büyük bir oturma odasını dekore etmek için en yaygın olarak kullanılan teknik iki ayrı oturma düzeni oluşturmaktır. İki mobilya düzenlemesi oluşturmak, çok sayıda ekstra oturma alanı sağlar, bir oturma odasının bazen aynı anda birden fazla işlev için kullanılmasına izin verir ve ölü alan oluşması riskini önler.

Oda Bölücü Kullanımı

Oda bölücüler hem fonksiyonel hem de görsel olarak parçalama yeteneğine sahiptir. Bölücüler şık bir orta masa gibi sabit olmayan parçalardan, bölmeli kitaplıklara ve yerleşik raf ünitelerine kadar çeşitliliğe sahiptir.
Büyük Oturma Odaları İçin En İyi Renkler
Yoğun renkler ileri dogru giden açık renkler ise geri çekiliyor gibi his verir. Bu tekniğe göre otuma gruplarında koyu renkleri tercih edilmelidir.

Ankastre Dolaplar

Özel yapım ankastre dolaplar, tüm duvarı özellikle de medya gruplarını içinde barındıran ve yerden tavana kadar olmaları sebebiyle büyük bir oturma odası için son derece işlevseldir. Odada kusursuz bir görünüm yaratmanın en akıllı yolu budur çünkü her şey kapılarının arkasına gizlenebilir. Diğer yandan LED aydınlatmalar ile kaplanabilen ve dekor malzemeleri ile doldurulabilen açık dolaplar da iç mimarlar tarafından kullanılan başka bir popüler tasarım seçeneğidir.

Büyük Halı

Büyük salon dekorasyonu nasıl olmalı sorusuna verilebilecek diğer bir olmazsa olmaz yanıtta büyük halı kullanımıdır. Büyük oturma odasının güzel görünmesi için eğer yeterli bütçe imkanı varsa mobilyaların altını kaplayacak kadar büyük bir halı seçilmelidir. Birden fazla oturma grubu oluşturulmuşsa her biri için ayrı ayrı halı seçimleri yapılmalıdır.

Büyük Resimler

Büyük oturma odaları genellikle çok fazla boş duvar alanına sahiptir. Büyük bir resim, baskı veya fotoğraf, bir şömineyi veya kanepe duvarını mükemmel bir şekilde çerçeveleyecek ve odaya kişilik katacaktır. Odanın oranlarıyla uyumlu sanat eserleri tedarik etmek çok önemlidir.

Büyük Duvar Aynası

Oturma odaları için büyük duvar aynaları seçenekleri, basit modern tasarımlardan üst düzey aynalara kadar uzanır. Aynalar oturma odasını aydınlatmak, odanın ilginç kısımlarını yansıtmak ve geniş bir duvar alanlarını doldurmak için kullanılabilirler.

Büyük Yaşam Odalarında Yankı Sorununu Çözme

Geniş oturma odalarında yankılama büyük bir sorun olabilir, bu nedenle ses yalıtımı ana hedeftir. Geniş odalarda yankılanmayı önlemek için halı kullanmak, perdeler takmak veya sanat eserleri veya kitaplıklar ile okuma alanları oluşturmak çözüm olabilir.

Uzun Bitkiler Kullanmak

Geniş oturma odalarında uzun ve geniş yapraklı bitkiler kullanmak uygundur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal