Bursalı Sanatseverler, Atatürk'ün Hologramıyla Tanıştı

Bursa'da Atatürk'ün holografik canlandırıldığı "Keşke" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

25.10.2024-09:58 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-09:58) Bursalı Sanatseverler, Atatürk'ün Hologramıyla Tanıştı

Atatürk'ün Holografik Tiyatro Oyunu "Keşke" Bursa'da Sahnelendi

Bursa'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün holografik olarak hayat bulduğu "Keşke" adlı tiyatro oyunu, sanatseverlerle buluştu. Downtown Yaşam ve Eğlence Merkezi'ndeki DasDas Bursa sahnesinde gerçekleştirilen oyun, Anıl Helvacı ve Evren Bingöl'ün yazdığı bir eser olarak dikkat çekti. Yönetmenliğini Başak Kıvılcım Ertanoğlu ve Ümit Erlim üstlendi.

Yaratıcı Süreç ve Hayali Diyaloglar

Performansın başrollerinde yer alan oyuncu Nur Ger, sahne öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada oyunun fikrinin, yazar Evren Bingöl ile gerçekleştirdikleri bir sohbet sırasında ortaya çıktığını belirtti. Ger, "Bazen içimizden geçiriyoruz, 'Keşke' diyerek. Biz de hayal ettik, Atamız aramızda otursaydı ve biz de onunla dertleşebilseydik diye düşündük," ifadelerini kullandı.

Hologram Teknolojisinin Önemi

Nur Ger, hologram teknolojisinin daha önce bir tiyatro oyununda kullanılmadığını vurgulayarak, "Dünyada ve ülkemizde böyle bir deneyim yok. Hologram sanatı, müzik ve diğer gösteri sanatlarında sıklıkla kullanılıyor, ancak rejisi olan tiyatroda ilk defa yer alıyor. Bizim için bu özel bir deneyim," dedi.

Geniş İzleyici Kitlesi için Tasarlandı

Ger, oyunun büyük bir ekip tarafından hazırlandığını ve her yaştan izleyicinin mutlaka izlemeleri gerektiğinin altını çizdi. 16 Ekim'de İstanbul'da prömiyerini yapan "Keşke" adlı oyun, izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Holografik tiyatro deneyimi, izleyicilere Atatürk ile hayali bir buluşma sunarak yeni bir sahne deneyimi yaratıyor.

Bursa'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün holografik olarak canlandırıldığı tiyatro oyunu

Bursa'da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün holografik olarak canlandırıldığı tiyatro oyunu "Keşke" sahnelendi. Başrollerinde Nur Ger (fotoğrafta) ve Evren Bingöl'ün (hologram Atatürk) oynadığı oyun Bursalılardan ilgi gördü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal