Bursa'da Organize Suç Örgütüne Darbe

Uyuşturucu ve insan ticareti suçlamasıyla 26 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi, 22 tutuklandı.

19.10.2024-13:04 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-13:04) Bursa'da Organize Suç Örgütüne Darbe

Bursa'da Organize Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Bursa merkezli düzenlenen büyük bir operasyonda, organize suç örgütü çökertildi. Uyuşturucu ticareti ve insan ticareti gibi meşru olmayan faaliyetlerde bulunduğu ileri sürülen 26 şüpheli, gözaltına alındı. Bunlardan 22'si, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Operasyonun Detayları

Operasyon, Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ve çeşitli daire başkanlıkları tarafından gerçekleştirildi. Ekipler, suç örgütü lideri İsmail Hakkı Z.'nin de aralarında bulunduğu zanlıların yakalanması için Bursa'nın Orhangazi, İznik ve Yenişehir ilçeleri, Konya'nın Beyşehir ilçesi ile Bolu'da eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Kovalamaca ve Ele Geçirilen Malzemeler

Zanlılardan bazıları, jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı. Tarım arazisine bıraktıkları araçlarından inerek yaya olarak kaçmaya devam ettiler, ancak jandarma ekipleri tarafından yakalandılar. Operasyonda, çok miktarda uyuşturucu madde, hassas terazi, ruhsatsız silah ve para ele geçirildi.

Şüphelilerin Yargılanmaları

İddialara göre, suç örgütü, bağımlı hale getirdikleri kurbanlarını "torbacı" olarak kullanıyor, fuhşa teşvik ediyordu ve psikolojik baskı ile suç işlemeye yönlendiriyordu. Gözaltına alınan 26 şüpheliden 8'i kadın olmak üzere geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Sorguları tamamlanan şüphelilerden, İsmail Hakkı Z.'nin de aralarında bulunduğu 22'si, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve diğer suçlamalardan tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa merkezli 3 ilde çeşitli suçları işledikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik...

Bursa merkezli 3 ilde çeşitli suçları işledikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan 26 zanlıdan 22'si tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal