Bursada Gezilecek Yerler

Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan Bursada gezilecek yerler nerelerdir? Bursada nereye gidilir? Bursada gidilecek mekanlar hangileridir? Bursanın tarihi yerleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin içeriğinde tüm sorularınıza yanıt bulacağınız keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız.

13.04.2018-14:36 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-15:41) Bursada Gezilecek Yerler

Osmanlı’nın başkentliğini yapmış, Uludağ’ı, kestane şekeri ve iskenderiyle ünlü, güzel mi güzel yeşil mi yeşil Bursa’da gezilecek yerleri sizler için hazırladık.

İşte Bursa’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler:

1. OSMANGAZİ TÜRBESİ VE ORHAN GAZİ TÜRBELERİ
Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi’nin türbesini gezmeden Bursa’dan dönmek olmaz. Yeri Tophane’de. Türbenin içinde Osmangazi’nin oğlu Alaaddin bey, eşi ile birlikte 12 yakınının da sandukaları bulunmakta…

2. FRANSIZ KİLİSESİ

Orijinal ismi Santa Maria Kilisesi’dir. Yeri Hocaalizade Mahallesi’ndedir.(Osmangazi)

3. TOFAŞ PARKI

Sessiz,sakin,huzur dolu bir yer.İçindeki Fayton Kafe ve müzeside görülmeye değer. Umurbey Mahallesi’ndedir. (Yıldırım)

4. SOĞANLI BOTANİK PARKI

Rengarenk çiçekler ve şekilli ağaçlar ile insan kendini doğanın ortasında buluyor.Harika bir park. (Osmangazi)

5. BAKACAK

Doğanın mükemmelliğine, renklerin uyumuna yine ve yeniden hayran kalmak isteyenler için.Bursa’ya gelip Uludağ’a çıkmamak, Uludağ’a çıkıp Bakacak’tan Bursa’ya bakmamak büyük kayıp olur.

6. HÜNKAR KÖŞKÜ

Gün batımında manzara enfes… Atatürk'ün Bursa’ya geldiğinde kaldığı ve yemekler verdiği kısım mutlaka görülmeli.

7. KOZA HAN

Tarihi dokusu ile bir çay içmeyi bile huzurlu hale dönüştüren Koza Han, Bursalıların çarşıya çıktıklarında uğradığı yegane yerlerdendir.

8. SALTANAT KAPISI

Bursa'nın tarihi semti Tophane'de yer alan ve Osmanlı'nın Bursa'ya giriş yaptığı kapı olan Saltanat Kapısı, Bursa'nın mistik havasının en güzel hissedildiği yer olsa gerek. Her cuma günü çalan mehter marşlarıyla ve ışık gösterileriyle kendinizi 3 kıtanın hakimi hissetmek hiç de zor olmuyor.

9. YEŞİL TÜRBE

Her ne kadar ismi Yeşil olsa da dünyadaki en güzel Turkuaz tonuna sahip olan türbe, İznik Çini sanatının da en nadide eserlerinden birisi olarak kabul ediliyor. İsminin Yeşil'liğini ise bulunduğu semt olan Yeşil'den alan türbe, bulunduğu mevki itibariyle de eski Bursa'yı buram buram yaşatıyor.

10. ULUABAT GÖLÜ

RAMSAR tarafından koruma altına alınmış bir göl olan ve Apolyont adı ile de bilinen Uluabat Gölü, göç yollarında olmasından dolayı bir gölün sahip olduğu en fazla su kuşuna sahip olmasıyla da meşhurdur.

11. ULUDAĞ

Dünya çapında bir kayak tesislerine sahip olan ve ultra lüks pahalılıyla meşhur Uludağ,  Bursalı'lar tarafından genellikle piknik ve bilimum dağ yolu etkinliği amacıyla kullanılır. 

12. TİRİLYE

Sırasıyla Misyalılar, Traklar, Antik Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar tarafından yerleşke olarak kullanılan Tirilye; dokusu korunmuş tarihi eserleri, sokakları ve bilhassa zeytini ile ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir. Adını tiril tiril gezmekten mi aldığını bilmiyoruz ama yaz sıcaklarında esen efil efil imbatı her derde devadır.

13. ULU CAMİİ

Evliya Çelebi’nin ifadesiyle Bursa’nın Ayasofya'sı olarak adlandırılan Ulu Camii, her ne kadar az bilinse de tüm İslam eserleri içerisindeki en kutsal mekanlardan birisi olarak kabul edilmektedir. İçerisindeki şadırvanı, tüm uzay sisteminin oymacılıkla işlendiği hala sırrı çözülemeyen minberi ve sanatının doruklarındaki hat eserleri ile Bursa'nın gözbebeğidir. Meşhur Karagöz-Hacivat'ın inşaatında çalıştığı camii olarak da bilinir.
YORUM YAZ..
Modal