Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni

TRT Genel Müdürü Sobacı, açılış dersinde dezenformasyon ve kamu yayıncılığına dair önemli mesajlar verdi.

09.10.2024-14:32 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-14:32) Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Törende Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, "Dijital Çağda Dezenformasyon ve Kamu Yayıncılığı" konulu bir ders verdi.

Türkiye’nin Sesini Duyurma Mücadelesi

Mehmet Zahid Sobacı, Türkiye'nin krizlere ve algı operasyonlarına karşı tek devlet olarak mücadele ettiğini sözlerine ekledi. Sobacı, "TRT, Türkiye'nin sesini duyurmak ve hakkını farklı coğrafyalara ulaştırmak için çalışıyor," diye belirtti.

Kültürel Çeşitliliğin Önemi

Genel Müdür, küresel sistemin tüm dünyada kültürel çeşitliliği tehdit ettiğine dikkat çekti. "Kültürel unsurların yok olması için devletler, kültürsüzleştirme politikaları uyguluyor," sözlerini sarf etti.

Sobacı, toplumsal duyarlılığın azalmasını ve bireylerin acı görmekten kaçınma isteğini vurgulayarak, "Toplum olumsuzluklardan sıyrılarak olumlu bir yapı içinde olmak istiyor," dedi.

Sosyal Medyanın Rolü

Sobacı, sosyal medyanın gerçeklik ile olan bağımızı kopardığını ifade ederek, "Hakikat anestezisine maruz kalıyoruz. Bu dönemdeki hissizleşme, hakikate karşı körleşme durumu var," diye belirtti.

TRT’nin Uluslararası Yayıncılık Faaliyetleri

TRT’nin stratejik iletişim yaklaşımından bahseden Sobacı, Türkiye'nin uluslararası alanda tepkisini artırmak için uluslararası işbirliğini ve kamu diplomasisini ön plana çıkarması gerektiğini aktardı.

Sobacı, "Bu yıl TRT Farsça yayına başlayacak,” diyerek, uluslararası alanda Türk dizi ve kültürünün yayılmasına dikkat çekti.

Belgesel Gösterimi

Törende, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz tarafından Sobacı’ya hediye takdim edildi ve ardından Filistinlilere yönelik Yahudi yerleşimcilerin uygulamalarını anlatan "Kutsal İşgal" belgeseli izleyiciyle buluşturuldu.

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür...

Bursa Uludağ Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz (fotoğrafta), törende konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal