Bursa Devlet Tiyatrosu'nda Shakespeare Rüzgarı: Richard Güller Savaşı

Bursa Devlet Tiyatrosu, William Shakespeare'in Richard Güller Savaşı oyununu sahneleyecek.

14.10.2024-17:32 - (Son Güncelleme: 14.10.2024-17:32) Bursa Devlet Tiyatrosu'nda Shakespeare Rüzgarı: Richard Güller Savaşı

Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Yeni Bir Yapım

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), klasik tiyatronun önemli eserlerinden biri olan "Richard Güller Savaşı"'nın prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. Bu büyük prodüksiyon, ünlü yazar William Shakespeare tarafından kaleme alınmıştır.

Yönetim ve Ekip

Oyunun yönetmenliğini Ali Barışık üstlenirken, dekor tasarımını Gözde Yavuz, kostüm tasarımını ise Duygu Ergüven gerçekleştirecek. Işık tasarımı Çağlar Aytaç tarafından yapılırken, müzik direktörlüğü Erşah Gülerbaşlı ve koreografi Tuğçe Tuna tarafından yürütülecek.

Oyuncu Kadrosu

Oyun kadrosunda yer alan isimler arasında Çağrı Dulun, Erdem Erdoğan, Kerim Çağrı Zora, Cansu Yılmaz ve Kübra Tüzgün bulunmaktadır. Oyunda, Kral VI. Henry'nin tahttan indirilmesi, Richard'ın kardeşi Clarence'ın öldürülmesi ve Richard'ın taht için giriştiği iktidar savaşı konu edilmektedir.

Prömiyer Detayları

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde, 15 Ekim Salı günü saat 20.00'de izleyicilerle buluşacak. Ayrıca 16, 17 ve 19 Ekim tarihlerinde yine aynı saatte seyirci karşısında olacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), William Shakespeare'in yazdığı

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), William Shakespeare'in yazdığı "Richard Güller Savaşı" oyununun prömiyerini yapacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal