Büro Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Modern büro tasarımı için mimari tasarım, doğadan ilham alan unsurlarla iç içe geçmiş yeni teknolojiler birlikte ele alınır. Peki modern büro dekorasyonu nasıl olmalı?

15.06.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:36) Büro Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

İlk izlenimin önemini herkes bilir. Lobi veya resepsiyon alanı ofisin ziyaretçileri selamlayan yüzüdür. Modern tasarımda lobi her zaman büyük olması gerekmiyor; bazen ev gibi bir kanepe, yemyeşil bitki, kütüphane veya eğlenceli bir not panosu gibi küçük detayların olduğu yaratıcı ve eğlenceli bir ortam yeterli olabilmektedir.

Açık Büro Konsepti

Başarılı büro dekorasyonu nasıl olmalı sorusu sorulduğunda akla gelen ilk gelenler büro tasarımının en önemli bileşenleri olan ışık, hava ve gürültü izolasyonu, açık büro konsepti ve mobilya ve teknik elemanların yapılandırılmasıdır. Kullanılan malzeme ve tasarımın sürdürülebilirliği ve benzersiz şekillerin ve renk kombinasyonlarının vereceği özgürlük hissi de göz ardı edilmemelidir. Bu nedenle modern tasarımcılar dekor projelerini genellikle doğa, organik detaylar ve doğal ışık vasıtasıyla sosyal ve fiziksel aktiviteleri teşvik eden unsurları zekice kullanımı kapsar. Bu arada iş güvenliği, rahat ve ilham verici bir çalışma ortamı göz ardı edilmemesi gerek unsurlardır.

Binanın Dışı

Binanın dış görünümünün önemi herkesçe bilinir. Sadece modern vizyona sahip bir iç alan artık yeterli değildir. Binanın dış görünümünün işe kattığı değer üzerinde düşünmek gerekir. Doğal havalandırma, doğal ışık miktarı ve ışığın akıllıca dağılımı, sürdürülebilir enerji üretimi ve modern bir dış görünüm artık modern büroların olmazsa olmazlarıdır.

Modern akıllı bürolar ve buna uygun alan planlaması, mutlu ve verimli çalışanlar için gereklidir. Çalışanların güvenliği ve sağlığı açısından optimum sıcaklık, uygun ışık dağılımı ve gürültü kirliliği içermeyen ortamların sağlanması modern tasarımın odaklandığı konulardır. Ofis dekorunda doğal malzemeler, organik unsurlar ve son teknolojinin kullanımı eşsiz modern tasarım konfigürasyonları yaratmaya yardımcı olur.

Işığın Etkisi

Işığın çalışanların üretkenliği, sağlık koşulları, motivasyonu ve memnuniyet oranları üzerinde doğrudan etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Lambalar ve ışık kurulumları, enerji verimliliğiyle birlikte yeterli miktarda ışık sağlamak için modern teknolojiyi doğanın ilhamıyla birleştirmeli ve son olarak ışıkla dekor yapmak için ayrıntılara heykelsi görünüm katan sanatsal dokunuşlar yapılmalıdır.

Lambalar ve aydınlatma tesisatları, tasarım projesi için bir ışık arayışının sadece ufak bir kısmıdır. En iyi seçenekler büyük pencerelerle doğal ışık sağlamak nihai hedef olmalıdır. Çünkü doğal ışıktan daha iyi ve sağlıklı bir şey yoktur. Ofise giren doğal ışık miktarı arttıkça ofiste çalışan insanların sağlığı ve ruh hali daha iyi olacaktır. Doğal ışık ayrıcalığını kullanabilen ofislerde bile lambalar, ampuller ve aydınlatma kurulumlarındaki teknolojik yenilikler modern ofis tasarımı için büyük önem taşımaktadır. Neon ile karşılaştırıldığında gözler için sarı ışık tercih edilmelidir.
Yine büro dekorasyonu nasıl olmalı sorusu sorulduğunda artık en yaygın olarak kullanılan konseptlerden biri de bir ofisin çalışanları destekleyen en ayırıcı özelliği olan yeşil ofis kavramına ne kadar adapte olduğuna dair göstergelerdir. Çalışma ortamını iyileştirmeyi, üretkenliği, konforu teşvik etmeyi, personel memnuniyetini ve sağlığını hedefleyen ofislerde bu konsept benimsenmiştir. Yukarda detayları görüldüğü üzere

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal