Hem besleyici hem de lezzetli bir salata tarifi için bulgur salatası bir alternatif. Her daim evde bulunan malzemelerden yapılan, masrafsız bir beş çayı yiyeceği olacaktır.
MALZEMELER
3 çay bardağı ince pilavlık bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
2 adet közlenmiş biber
1 adet pancar rendesi
4-5 adet kornişon turş
Tuz
Bir tutam karabiber
1/2 demet maydanoz
4-5 dal taze soğa
3-4 dal taze nan
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
SOSU İÇİN
3 yemek kaşığı nar ekşis
1/2 su bardağı zeytinyağı
Yarım portakal suyu
HAZIRLANIŞI
Pilavlık bulguru sıcak su ile hafif yumuşayana dek haşlayıp suyunu süzün ve soğuması için bekletin.
Pancarı rendeleyin. Kornişon turşularını ve közlenmiş biberleri ufak ufak doğrayın.
Yeşillikleri temizleyip güzelce kurulayın. Daha sonra oldukça ince kıyın.
Bulguru geniş bir kapta alın. Rendelenmiş pancarı, turşuları, doğranmış yeşillikleri, karabiberi ve reyhanı kapta koyup karıştırın. Zeytinyağını, nar ekşisini ve portakal suyunu ilave ederek karıştırın ve bekletmeden servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.