12.03.2021-13:57 (Son Güncelleme:12.03.2021-13:57)


1

Fatih’teki bir kuaför salonunda "örümcek ağı" olarak bilinen yüz germe işlemi yaptıran Bulgaristan uyruklu Tatyana Toleva’nın, operasyon sonrasında yüzünde hasar oluştu ve iz kaldı.



2

ALTIŞAR YIL HAPİS İSTENİYOR

ALTIŞAR YIL HAPİS İSTENİYOR

Modellik yaparak geçimini sağlayan Bulgaristan vatandaşı 35 yaşındaki Tatyana Toleva, ablasını ziyarete geldiği Türkiye'de yaptırdığı estetik operasyonunun ardından yüzünde hasar oluşması üzerine adli makamlara başvurdu. Toleva, yüzünde deformasyon oluşturan "örümcek ağı" olarak bilinen yüz germe estetiğini yapan iki kuaför hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca suç duyurusunda bulundu. Toleva’nın şikayeti üzerine, estetik işlemini yapmaya yetkinlikleri olmadığı saptanan kuaför kardeşler Melahat İ. ve Davut İ’nin altışar yıla kadar hapsi isteniyor.



3

Olaydan sonra devlet hastanesince hazırlanan raporda, Toleva'ya hyalüronik asitle dolgu enjeksiyonu yapıldığı, sol göz altında 3x4 santimetre, sağ yanağında 4x4 santimetrelik ekimozlar saptandığı, kullanılan maddeye karşı vücudun reaksiyon verdiği belirtildi. Adli Tıp Kurumunca Toleva'ya yapılan muayenenin ardından hazırlanan raporda da kadının yüzünün farklı noktalarında asimetri olduğu ve sabit iz kaldığı bildirildi.



4

Sanık Davut İ.'nin bilgisi ve iştiraki dahilinde, diğer sanık Melahat İ.'nin, tıbbi müdahaleyle müşteki Toleva'nın yüzüne 6 bin lira karşılığında örümcek ağı operasyonu yaptığı, ancak işlemin başarılı olmadığı belirtilen iddianamede, Toleva'nın yüzündeki sabit iz ve hasarı gidermek için bir dizi ameliyat olduğu ifade edildi.



5

Tatyana Toleva, solaryuma girmek için gittiği kuaförde tanıştığı Melahat İ. tarafından örümcek ağı, botoks ve göz altı ışık dolgusu için ikna edildiğini, 1.000 avroya kadar para ödediğini söyledi.



6

Melahat İ'nin işlem sırasında, yatıp gözlerini kapatmasını söylediğini aktaran Toleva, "Sonradan öğrendim ki bir şey görmeyeyim diye öyle yapmış. Normalde ürünü gözümün önümde açıp yapması gerekiyormuş. Önce botoks yaptı, sıkıntı çıkmadı, göz altımı ve yanaklarımı doldurmaya başlayınca elinde kan alınan büyük şırıngalardan gördüm. Aslında küçük bir şırınga olması gerekiyor. Bir acı hissettim, yaptırmak istemedim. Problem olmadığını söyledi." dedi.



7

Toleva, işlem bitince kuaförde önceden dudak dolgusuyla ilgili problem yaşamış bir kadınla karşılaşması üzerine Melahat İ.'nin yanına geri döndüğünü, enjekte edilen jelin evraklarını sorduğunu ancak Melahat İ.'nin hiçbir şey bilmediğini fark ettiğini belirterek, "İşlemden kısa süre sonra baya pahalıya ilk ameliyatımı oldum. 3-4 ameliyat sonucu bu hale gelebildim. Her 6 ayda bir göz altlarımı doldurtmak zorundayım. Doktorumun dediğine göre gözümü kaybedebilirmişim. Jeli göz altındaki damara enjekte ettiği için damar tıkanıklığı yaşadım. Kör kalabilirdim Allah'tan kalmadım. Çok zor bir süreçten geçtim. İşimi kaybettim, sevgilim beni terk etti, kilo aldım, kendimi eve kapattım. Psikolojik sorunlarım vardı. Güzel olmak isterken hayatımın 2-3 senesi silindi. Allah'a şükrediyorum bu haldeyim. Şu anda bir şey yapmamaya çalışıyorum Böyle bir işlem yaptırmak isteyenlere tavsiyem, önce iyice araştırın." ifadelerini kullandı.



8

Cemiyetin ünlü isimlerinden Aslıhan Doğan'da örümcek ağı estetiği yaptırmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR