Bugün meydana gelen depremler: Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu? (27 Mayıs 2024)

Çorum’un Dodurga ilçesinde geçtiğimiz saatlerde bir deprem meydana geldi. Aynı ilde geçtiğimiz günlerde de deprem meydana gelmesi vatandaşı endişelendirirken bugün meydana gelen depremler arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Peki Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar…

27.05.2024-17:41 - (Son Güncelleme: 27.05.2024-17:41) Bugün meydana gelen depremler: Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu? (27 Mayıs 2024)

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nin paylaştığı verilere göre Türkiye’nin dört bir yanında korkutan depremler meydana geliyor. Son olarak Çorum’un Dodurga ilçesinde yaşanan deprem bölge sakinlerinin paniğe kapılmasına sebep oldu. Öte yandan vatandaşlar yaşadıkları yerdeki depremlerin yerini, zamanını ve şiddetini öğrenmek üzere internete yöneldi. Peki Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu?

Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, Çorum'un Dodurga ilçesinde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 3.6 olarak açıklanırken, derinliği ise 2.4 kilometre olarak ölçüldü. 

Bugün meydana gelen depremler: Az önce nerede, ne zaman ve kaç şiddetinde deprem oldu? (27 Mayıs 2024)

Sarsıntı, çevre bölgelerde de hissedildi ve halk arasında kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililer, depremin ardından bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Deprem sonrasında vatandaşlara, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Öte yandan gece saatlerinde Marmara Denizi’nin İstanbul açıklarında 3,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal