Bugün Ramazan'ın ilk haftasını bitirmiş bulunuyoruz. Herkes tüm gün güçsüz bırakmayacak, lezzetli, sağlıklı, doyurucu yemek tariflerini araştırıyor. Uzman doktorlar da gün boyunca halsiz kalmamak için sağlıklı ve besleyici şeyler yememiz konusunda uyarılarda bulunuyor. Biz de sizler için birkaç iftar yemeği tarifi derledik. Hem lezzetli, hem kolay, hem sağlıklı olan o tarifler:
Düğün Çorbası
Öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. -500 gram kuzu gerdan eti
-1 buçuk litre su
Terbiyesi için de
- yoğurt (5 yemek kaşığı)
- un (3 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurtanın sarısı
- limon suyu (yarım)
- 1 su bardağı su
Üzeri için de
- Pul biber
- Tereyağı (2 ya da 3 yemek kaşığı)
Şimdi yapılışına geçelim:
- 500 gram kuzu gerdan etimizi 1 buçuk litre su ile birlikte düdüklü tenceremize alıyoruz. Kapağı kapalı bir şekilde 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
- Etlerin piştiğinden emin olduktan sonra başka bir tabağa alarak soğumasını bekliyoruz. Soğuyan etlerimizi daha sonra didikliyoruz.
- Bir yandan da çorbamızın terbiyesini hazırlıyoruz. Geniş bir kaba yoğurdumuzu, unumuzu, yumurta sarımızı, limon suyumuzu ve 1 su bardağı suyumuzu ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
- Düdüklü tenceredeki et suyumuzu alıyoruz, süzerek çorbayı yapacağımız diğer tencereye aktarıyoruz. Burada yaklaşık 4 bardaklık et suyu çıkacaktır.
- Geniş bir kapta hazırladığımız karışımı et suyunun içerisine yavaş yavaş ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kaynamasını bekliyoruz ve daha sonra didiklediğimiz etleri de tencereye ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz.
- Son olarak çorbamızın üzerine pul biberli sosumuzu ve isteğe göre sirkeyi de ekleyerek servis ediyoruz. AFİYET OLSUN!
Kıymalı Karnabahar
Malzemelerimiz - 500 gram karnabahar
- 150 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- sarımsak (1 diş)
- havuç (1 adet orta boy)
- zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
- domates salçası (1 yemek kaşığı)
- tuz
- karabiber
- su (2 buçuk- 3 su bardağı kadar)
Yapılışına geçelim
- Karnabaharımızı küçük çiçeklere ayırarak yıkayalım ve süzelim. Soğanımızı ve sarımsağımızı doğrayalım.
- Havucumuzun kabuğunu soyup yuvarlak şekilde keselim, dilimleyelim. Zeytinyağımızı tencereye koyduktan sonra doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyelim
- Üzerine kıymamızı ilave ederek, suyunu çekene kadar kavuralım. Ve daha sonra salçamızı ekleyelim.
- Doğradığımız havuç ve karnabaharları su ile beraber tencereye ekleyelim. Dilediğiniz kadar tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
- Kapağını kapattığımız yemeğimizi arada kontrol edelim ve karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alarak servis edelim. AFİYET OLSUN!
Bulgur Pilavı
Malzemelerimiz
- Pilavlık bulgur (2 su bardağı)
- domates (2 adet)
- soğan (1 adet)
- sivri biber (2 adet)
- tavuk suyu (1 su bardağı)
- sıcak su (2,5 su bardağı kadar)
- sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
- tuz
Tarifi
- Öncelikle soğanlarımızı ince bir şekilde doğruyoruz ve daha sonra sıvı yağ ile hafifçe kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanımızın üzerine doğradığımız sivri biberimizi de ekleyerek biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından rendelediğimiz domatesi de ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz.
- İyice kavurduğumuz malzemelerimizin üzerine bulgurumuzu ekliyoruz ve birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ve sıcak tavuk suyumuzu ekliyoruz.
- Tuzumuzu ilave ettiğimiz yemeğimizi biraz daha karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ocağımızı kapattıktan sonra tenceremizin kapağının altına kağıt bir havlu koyarak dinlenmeye bırakıyoruz. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. AFİYET OLSUN!