Bugün iftara ne pişirsem? Ramazan 12. Gün Ramazan iftar menüsü

Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da tatlı heyecanlar koşuşturmalar devam ediyor. Bugün 12. oruçlar tutulurken iftarda pişirilecek lezzetli yemek arayışları da başladı. Yemek yapmak için arayış içerisinde olan kişiler iftara pişirecekleri yemek listesi hazırlıyorlar. Peki, İftara ne pişirsem? İftara farklı ne pişirebilir? İftarda pişirebileceğiniz lezzetli pratik yemek tarifleri…

13.04.2022-13:38 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-17:01)

Ramazan ayı ile birlikte tüm Müslüman alemi oruçlarını tutmaya başladı. Bugün 12. oruçlar idrak edilirken birçok kişide iftara ne pişireceğini düşünüyor. Uzun açlığın ardından hafif ve lezzetli yemek arayan pek çok kişi araştırmalarını hızlandırdı. Çalışan ya da çalışmayan pek çok kişinin en büyük sorunu iftara pişirebilecekleri güzel yemekler bulmaktır. Ama üzülmeyin sizler için çok güzel lezzetli ve pratik bir iftar menüsü hazırladık. Peki, İftara ne pişirsem? İftara farklı ne pişirebilir? İftarda pişirebileceğiniz lezzetli pratik yemekler…

Havuç Çorbası1. Havuçlu tavuk çorbası tarifi

Hiç havuç çorbası denediniz mi? hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofralarınızın baş tacı olabilecek bir lezzet. Hem düşük kalorili hem de hafif bir lezzet olması midenizi de yormayacaktır. İşte havuçlu tavuk çorbası tarifi…

Havuç çorbası için malzemeler

1 adet havuç

3-4 yemek kaşığı tel şehriye

3 adet tavuk baget

1 yemek kaşığı tereyağı

8 su bardağı su

1 adet yumurtanın sarısı

Yarım limonun suyu

Karabiber

Tuz

Havuçlu tavuk çorbası yapılışı:

Tavukları 8 su bardağı suda haşlayın.

Etlerini kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Rendelenmiş havucu tencereye alın ve tereyağında kavurun.

Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.

Çorbanız kaynayınca da tel şehriyeleri tuzu ilave edin ve şehriyeler yumuşayan kadar karıştırın.

Diğer taraftan da yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Çorbanın suyundan kepçeyle alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbanıza ekleyin.

Son olarak tavuk etlerini de tencereye ekleyin.

Biraz daha kaynattıktan sonra çorbanızı sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Orman Kebabı2. Orman kebabı tarifi

Ramazan ayında oruç tutarken akşam yediklerimize oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Kimi zaman iftarda yediğimiz et yemekleri midemizi rahatsız edebiliyor. Orman kebabı içerisinde bol sebze bulunması nedeniyle içinde bulunan et miktarı da midenizi rahatsız etmeyecektir. İşte orman kebabı tarifi…

Orman kebabı için malzemeler

500 gram kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

2 adet patates

1 adet havuç

1 su bardağı bezelye

2 adet domates

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

Kekik

Tuz

Orman kebabı yapılışı:

İlk olarak eti tencereye alıp suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra soğan, tereyağı ve az miktarda sıvı yağını ilave edip karıştırın.

Ardından 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Etler suyunu çekince küp küp doğranmış domatesleri ve salçayı da ilave edin. Daha sonra da havuç, patates ve bezelyeleri tencereye ekleyip biraz kavurun ve üzerine geçecek şekilde sıcak su ilave edin.

Yemeğinizin baharatlarını ve tuzunu da atıp pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra da kekik ekleyip karıştırın.

Yemeğinizi bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Çerkez Pilavı3. Çerkez pilavı tarifi

Pirinç bulgur ve şehriyenin birlikteliğini denemenizi öneririz. Lezzetli ve doyurucu bir yemek olan Çerkez pilavı et yemeklerinin de vazgeçilmezidir. Farklı ve lezzetli bir tarif arayanlar bu lezzeti mutlaka denemeli. İşte Çerkez pilavı tarifi…

Çerkez pilavı için malzemeler

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı bulgur

Yarım su bardağı şehriye

3 adet havuç

Sıvı yağ

Tereyağı

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı toz şeker

3-4 damla limon suyu

Çerkez pilavı yapılışı:

Pirinçleri ılık suya koyup kenara alın.

Havuçları rendeleyin.

Tencereye sıvı yağı akıp şehriyelerin yarısını hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Ardından havuçları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın.

Bu esnada pirinçleri bol suyla yıkayın.

Havuçlara 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika kadar karıştırın.

Pilava üzerini geçecek kadar su ya da tavuk suyu ekleyip kapağı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.

Suyunu çeken pilavı 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.

Afiyet olsun…

Tabbouleh4. Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi

Lübnan mutfağının enfes lezzeti tabbouleh eminiz ki herkes bu lezzetin şanını duymuştur. İftar sofralarınızı şenlendirecek bu lezzet hem çok lezzetli olması hem de yapılışının çok basit olması nedeniyle iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. İşte Tabbouleh (Maydanoz salatası) tarifi…

Tabbouleh için malzemeler

4 bağ maydanoz

1 adet kuru soğan

1 adet domates

2 yemek kaşığı ince bulgur

4 yemek kaşığı sıcak su

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tabbouleh (Maydanoz salatası) yapılışı:

Maydanozları sirkeli suda bekletip yıkayın.

Küçük demetler halinde bağlayıp doğrayabildiğiniz kadar ince doğrayın. (Robotta çekmeyin, maydanoz suyunu salacağı için lapa gibi bir şey olur.)

Kuru soğanı çok küçük doğrayıp maydanoza ekleyin.

Domatesi ikiye bölün ve sulu yerlerini ayırın.

Daha sonra kalan kısmı çok küçük doğrayın ve ekleyin.

Diğer bir kasede bulgura sıcak su ilave edin ve şişmesini bekleyin.

Bulguru salataya ilave edin ama çok koymayın salatanın tadını değiştirecektir.

Daha sonra limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine dökün.

Güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.

Afiyet olsun...

Islak Kek5. Ağlayan kek tarifi

Güzel bir ıslak keke kim hayır diyebilir ki? En lezzetli keklerden biri olan ıslak kek ağlayan kek olarak de bilinmektedir. İftar sofralarınızı neşelendirecek bir lezzet olan ıslak keki mutlaka denemelisiniz. İşte ıslak kek tarifi…

Islak kek için malzemeler

4 adet yumurta

2 yemek kaşığı süt

1,5 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 çay bardağı kakao

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

1 paket krem şanti

1 paket çikolata sosu

2 su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt

Ağlayan kek yapılışı:

Bir kasede şeker yumurtayı çırpın.

Süt, un, sıvı yağ, kakao ve en son kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.

Kek hamurunu, yağlanmış fırın tepsisine dökün ve fırına verin.

Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Diğer taraftan da krem şantiyi hazırlayın.

Kek soğuyunca önce sütle ıslatın. Ardından krem şantiyi sürün.

Üzerine de bol miktarda çikolata sosu ekleyin.

Dilerseniz çikolata sosunun üzerine iri çekilmiş fındık serpebilirsiniz.

Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal