Bugün camilerde Cuma namazı kılınacak mı? 11 Mart bugün camiler açık mı?

Birçok ilimizi etkisi altına alan kar fırtınası beraberinde merak edilen birçok soruyu da getirdi. İslam alemi için en özel günlerden birisi olan Cuma gününde vatandaşlar Cuma namazlarını camilerde kılıp kılamayacaklarını araştırmaya başladı. Peki, bugün camilerde Cuma namazı kılınacak mı? 11 Mart bugün camiler açık mı? İşte 11 Mart Cuma namazıyla ilgili merak edilen detaylar...

11.03.2022-13:11 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-13:12) Bugün camilerde Cuma namazı kılınacak mı? 11 Mart bugün camiler açık mı?

İslam dininin farz kıldığı ibadetler arasında yer alan Cuma namazının bugün kılınması gerekiyor. Ancak ülkemizin birçok noktasında etkili olan kar fırtınasından dolayı Cuma namazına katılmak isteyen vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. Vatandaş bugün kılınacak Cuma namazıyla ilgili bir tedbir alınıp alınmadığını araştırıyor. Peki, bugün camiler açık mı? Bugün camilerde Cuma namazı kılınacak mı?

11 Mart Camiler ibadete açık mı?

Alınan kar tedbirleri açıklamasında cuma namazı ve camilerle alakalı herhangi bir karara yer verilmedi.

cuma namazı kılınacak mı?

Salgın ve kötü hava şartlarında bir camide birden fazla Cuma namazı kılınması hükmü

Cuma namazı, gereken şartlara uyan tüm mümin erkeklere farz olan bir namazdır. Cuma namazıyla yükümlü olmanın şartlarından bir tanesi, cemaate katılmaya engel bir mazeret olmamasıdır. Çünkü, meşru bir mazeret olması, Cuma namazının farziyetini düşürüyor. Hastalık, şiddetli yağış, çok soğuk ya da sıcak gibi kötü hava şartları ile salgın hastalıklar da müminlere Cuma namazının farz olmasını düşüren mazeretler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal