Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Rengarenk oluşuyla sofraları süsleyen bu salatayı denemelisiniz. Pratik bir şekilde yapabileceğiniz buğday salatasının tarifi yazımızda…

07.03.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-13:33) Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Oldukça besleyici ve doyurucu buğday ve içerisindeki çeşitli malzemelerle zengin bir salata yapabilirsiniz. Kırmızı biber, maydanoz, dereotu, taze soğana ek olarak damak zevkinize göre katabileceğiniz malzemelerle zengin bir salata çeşidi olan buğday salatasını evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet havuç
  • 2 adet teze soğan
  • Marul yaprağı (2-3 adet)
  • Mor lahana
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle bir gece öncesinden ıslattığınız buğdayı yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzdükten sonra haşladığınız 1 su bardağı buğdaya, 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biber, maydanoz, dereotu, 3 yaprak marul, 2 adet taze soğan, mor lahana ve 1 adet rendelenmiş havucu ilave ederek iyice karıştırın. Sosu için ayrı bir kapta; yarım limon suyu, tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Hazırladığınız sosu salataya dökerek harmanlayın. Salatanızı nar, ceviz veya fındık ve dilediğiniz diğer malzemelerle süsleyebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal