Budapeşte'den İstanbul'a Sufi Yolu Macerası

Osmanlı'nın izlerini süren bisikletli gezginler, Budapeşte'den yola çıkarak İstanbul'a uzanan Sufi Yolu'nda pedal çeviriyor.

04.10.2024-14:31 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-14:31) Budapeşte'den İstanbul'a Sufi Yolu Macerası

Osmanlı İmparatorluğu'nun İzinde Bir Serüven

Macaristan'ın büyüleyici başkenti Budapeşte'den başlayarak, Osmanlı'nın tarihi Viyana seferlerinin güzergahı olan "Sultanlar Yolu"nu takip eden bisikletli gezginler, son durakları İstanbul'daki Eyüp Sultan Türbesi'ne ulaştı. Buradan sonra ise 5 gün sürecek olan "Sufi Yolu" maceralarına geçiş yaptılar.

Sufi Yolu Vakfı'nın Faaliyetleri

2018 yılında Hollanda'da Sedat Çakır ve eşi Iris Bezuijen tarafından kurulan Sufi Yolu Vakfı, Osmanlı döneminde hac yolculukları için kullanılan bu kültürel rotayı yeniden canlandırmayı hedefliyor. Fondation, 6 yıl boyunca İstanbul'dan yola çıkan katılımcılar ile Yalova'da buluşarak çeşitli yürüyüş ve bisiklet turları düzenlemektedir.

Katılımcıların Yolculuğu

9 Eylül tarihinde Budapeşte'den pedal basarak yola çıkan 11 kişilik grup, Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın rotasını izleyerek Eyüp Sultan Türbesi'ne 23 günde ulaştı. Yaklaşık 1539 kilometre kat ettikten sonra Bilecik'in Söğüt ilçesine varan grup, rota üzerinde Konya'daki Mevlana Türbesi'ne ulaşmak için yeniden harekete geçti. Turlarını 20 Ekim'de Hatay'da sonlandırmayı planlıyorlar.

Katılımcıların Düşünceleri

Vakıf Genel Sekreteri Sedat Çakır, katılımcıların Türk kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlamak için bu yolculuğu düzenlediklerini ifade ediyor. Yağmurlu havalara rağmen, katılımcılar ve yol arkadaşları birbirlerinden destek alarak keyifli bir deneyim yaşadıklarını belirtiyorlar.

71 yaşındaki Wim Halink, bu etkinliği bisiklet ve yürüyüş fuarlarından haberdar olduğunu belirterek Türk misafirperverliği için duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eşi Ellie Halink ise mevcut rotanın güzelliğinden ve organizasyondan aldıkları keyiften bahsediyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den, Osmanlı'nın Viyana seferlerinin güzergahı

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den, Osmanlı'nın Viyana seferlerinin güzergahı "Sultanlar Yolu"nu kullanarak son durak olan İstanbul'daki Eyüp Sultan Türbesi'ne gelen 11 kişilik bisikletli gezgin, "Sufi Yolu"nu da takip etmeye başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal