16.01.2020-16:43 (Son Güncelleme:22.11.2024-23:34)


1

Gaz, yiyeceklerin sindirimi sonucunda oluşan doğal bir durumdur ve farkında olarak veya olmayarak gün içerisinde ortalama 10 kez vücuttan atılır. Gazın günlük hayatı olumsuz etkileyecek duruma gelmesinin nedeni, midede yiyeceklerin iyi sindirilmeden bağırsaklara ulaşmasından kaynaklanır. Posa ve şeker yönünden zengin yiyecekler, bağırsaklarda sindirim sırasında çıkan gaz miktarını artmasına neden olur. Bu yiyecekleri hangileri olduğunu bilmek gaz sorununu azaltabilir.



2

Karnabahar

Karnabahar

Karnabahar içerisinde vücutta en çok gaz oluşumuna neden olan maddelerden olan kükürt bol miktarda bulunuyor. Bunlar hazmı zorlaştırdığı için sindirim sisteminin zorlanmasına neden oluyor.



3

Lahana

Lahana

Lahana, içerisinde bulunan rafinoz ismindeki kompleks şeker içeriği ile sindirimi zor sebzelerden biridir. Rafinoz, ayrıca fasülye, brüksel lahanası, brokoli ve kuşkonmazda mevcut olan bir karbonhidrat türüdür. Rafinozlu yiyecekler bağırsaklarda gaza neden olur.



4

Muz

Muz

Muz hem çözünür lif hem de früktoz içerir. Her ikisi de gaza neden olabilen maddelerdir.



5

Taze Soğan

Taze Soğan

İçinde yüksek oranda früktoz bulunan taze soğan gaz oluşmasına neden olabilir.



6

Enginar

Enginar

Enginar da sindirimi zor bir lif olan früktoz içerdiği için gaz ve şişkinliğe sebep olan sebzelerden biridir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR