Bu yıl hacca kaç kişi gidecek? Diyanet açıkladı

Hac ibadetlerini yerine getirmek için bekleyen Müslümanlar Türkiye'den hacca kaç kişinin gideceğini merak etti. Tüm dünyada etkisini gösteren pandemi nedeniyle hac için ziyaretçi kabul etmeyen Suudi Arabistan bu yıl ziyaretçi kabul edeceğini açıklamasından sonra hacca gidecek kişi sayısı merak konusu oldu. Diyanet'ten hac kontenjanları hakkında açıklama geldi. Peki Bu yıl Türkiye'den hacca kaç kişi gidecek? detaylar haberimizde yer almaktadır.

14.04.2022-01:13 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-01:13) Bu yıl hacca kaç kişi gidecek? Diyanet açıkladı

Tüm dünyada etkisini gösteren pandemi nedeniyle hac için ziyaretçi kabul etmeyen Suudi Arabistan bu yıl ziyaretçi kabul edeceğini açıklamasından sonra hacca gidecek kişi sayısı merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen iftar programında hac kontenjanları hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'den hacca kaç kişi gidecek?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye'den bu yıl hacca gidecek kişi sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Hazırda bekleyen 84 bin kişinin olduğunu söyleyen Erbaş, 30 bin, 40 bin kontenjan gelmesi halinde 84 bin kişiden ilk 30 bin ya da 40 bin kişinin hacca gönderileceğini söyledi. 65 yaşını geçen kişilerin bu yıl hacca gidemeyeceklerini söyleyen Erbaş, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den hac ibadeti için kaç kişiye kontenjan açacağının henüz belli olmadığını dile getirdi. Hacca gideceklerin sayısını Suudi Arabistan belirlerken, Türkiye'den en son hacca gönderilen kişi sayısının yarısı kadar kontenjan açılacağı düşünülmektedir.

2022 Umre ücretleri ne kadar

2022 Umre ücretleri ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, üç hafta önce Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia ile görüştüğünü ve Türkiye'de Covid-19 vakalarının düştüğünü söyleyerek Umre'ye gitmek isteyen vatandaşlar olduğunu aktarmıştı. Erbaş bu yıl isteyen kişilerin Umre ziyareti yapabileceklerini söyleyerek Ramazan ayı sonrası için umre turları planladıklarını belirtti. Erbaş, Hav ve Umre Kurulunun gerçekleştireceği toplantı sonrasında umre ücretinin netleşeceğini söylerken, umre için yaş sınırının bulunmadığını aktardı.

Kimler umreye gidebilir?

Umreye gitmek için öncelikle Müslüman olmak gerekmektedir. Müslüman olmayan kişilerin umre ibadetleri kabul olmaz. Umreye gidecek kişinin aklı dengesinin yerinde olması, iyi, kötü ve doğru yanlışı ayırt edebilmesi gerekir. Umreye gidilecek yolun güvenli olması gerekmektedir. Eğer bir insanın zarar görmesi söz konusu ise (savaş vs.) umre vacip olmaz. 45 yaşından küçük bayanlar ve 18 yaşından küçük erkek çocuklar yanlarında mahremi olmadığı sürece hac ve umre vazifelerini yerine getirmeleri yasaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal