''Gnocchi balkabağıyla birleşince harika bir lezzet çıktı ortaya bunu da denemek kaldı sana'' diyerek hemen tarife geçiyoruz.
Bal Kabağı Gnocchi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram bal kabağı püresi
- 150 gram haşlanmış patates
- 1 adet yumurta sarısı
- 150 gram un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı
- Karabiber
- 1 kase mantar (taze ve dilimlenmiş)
- 1 kase trompet mantarı sıcak suda bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 10 yaprak taze adaçayı
Kızarmış Trompet Mantarlı Bal Kabağı Gnocchi Tarifinin Püf Noktası
Gnocchi'leri birbirlerine yapışmamaları için kaynar suda az miktarlar halinde haşlayın.
Bal Kabağı Gnocchi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bal kabağı püresi ve patatesi bir kabın içine alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın. Tuz oranını kendi zevkinize göre ayarlayın.
Karışıma un ve yumurtayı ekleyip bir çatal yardımıyla karıştırıp hamuru oluşturun. Açılıp kesilecek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yaklaşık 1,5-2 cm eninde uzun ve eşit kalınlıkta bir rulo elde ettikten sonra bıçakla 1-1,5 cm lik parçalar halinde kesin. Üzerine bir çatalla hafifçe bastırın. Parçaları kenarda üzerine bir bez örterek bekletin. Tüm parçalar hazır olduktan sonra geniş bir tencerede tuzlu suda gnocchi’leri haşlayın. Sıkışık olmasınlar. Yaklaşık 5 dakikada pişip su üzerine çıkacaklardır.
Geniş bir tavaya tereyağını ekleyin. İnce dilimlenmiş mantar ve suda yumuşamış trompet mantarlarını ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip tavanızı 1-2 dakika sallayarak mantarları taze adaçayı yaprakları ile soteleyin. Bu karışıma kevgirle aldığınız gnocchi'leri ekleyip orta ısıda sallayarak pişirin. Yüzeyi hafifçe kızarmaya başladığında tabaklara servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.