Ordu’ya ait olan bu helva ile hem boğazınız temizlenecek hem kışı daha sıcak geçirmenize yardımcı olacak.
BU HELVAYI YİYEN ÜŞÜMÜYOR!
Ordu’nun yöresel lezzetlerinden olan ‘cevizli helva’ sağlık bakımından büyük önem taşıdığı gibi kış aylarında sıcak tuttuğundan büyük ilgi görüyor. Yapılması ve kıvama gelmesi 3 gün süren helva, turistlerin de ilgisini çekiyor. Ordu'nun onlarca yöresel lezzetlerinden biri olan ve belirli alanlarda üretimi yapılan cevizli helva, en fazla tercih edilen lezzetler arasında bulunuyor. Cevizli helvanın protein bakımından zengin bir ürün olduğunu ve bu nedenle insan bedeni sıcak tuttuğunu, tüketenlerin kış aylarında daha az üşüdüğünü belirten Kuvan, "Sıcak tutar ve enerji verir, boğazları temizler. Perşembe ilçemize has bir helva. Büyük ustalarımız var ve bu işi sürdürüyorlar. Özellikle bu helvadan ilk kez yiyenler oldukça beğeniyorlar. Kış aylarında daha fazla tercih edildiği için yaz aylarında da turistlerimize oldukça veriyoruz. Devamlı da tercih ediliyor" şeklinde açıkladı.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.