Bu hafta okullarda devamsızlık yazılacak mı? Okullarda son hafta yoklama alınır mı? e-Okul not ve devamsızlık girişi kapandı mı, ne zaman kapanıyor?

Öğrencilerin karne almasına bir hafta kala pek çok öğrenci son hafta devamsızlıkların karneye işleyip işlemeyeceği konusu tartışılmaya başladı. İlkokul, ortaokul ve liseler için yaz tatiline bir hafta kala okula gitmek istemeyen öğrenciler araştırmalarını hızlandır. Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili MEB’den gelen açıklamalar merak ediliyor. İşte öğrenci devamsızlıkları hakkındaki açıklamalar…

13.06.2022-10:26 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-10:26) Bu hafta okullarda devamsızlık yazılacak mı? Okullarda son hafta yoklama alınır mı? e-Okul not ve devamsızlık girişi kapandı mı, ne zaman kapanıyor?

2021-2022 eğitim öğretim döneminin sonuna gelindi. Yeni bir döneme başlamadan önce öğrenciler üç ay boyunca tatil yapacaklar. Öğrenciler tarafından heyecanla beklenen yaz tatili için araştırmalar devam ediyor. Bu hafta okullarda son kez bir araya gelecek olan öğrenciler devamsızlık konusunda da araştırma yapmaya başladı. Son hafta yapılan devamsızlıkların sisteme işlenip işlenmeyeceği merak ediliyor. İşte öğrenci devamsızlıkları hakkındaki açıklamalar…

Okulun son haftası yoklama alınır mı?

Okulların son haftasında yoklama alınıp alınmayacağı konusu binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. Dersleri tamamlanan ve karne basımları yapılan öğrenciler devamsızlıklarının karnelerde yer alıp almayacağını merak ediyor. Birçok öğrenci ve veli son hafta okullarda ders olmadığı için okulla gidilmemesi durumunda devamsızlıkların ne olacağı hakkında bilgi almak istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada özellikle devamsızlık sorunu yaşayan öğrencilerin son haftada okula gitmesi gerektiği söylendi. Ancak öğrenciler okula gitmedikleri durumunda ne olacaklarını da bilmek istiyor.

Okullarda Son Hafta Devamsızlık Alınır Mı

Geçen senelerde okulların son haftasında dersler Pazartesi ve Salı günleri sona erdi ve karnelerin basımına başlandı. Bu nedenle okullarda Çarşamba ve Perşembe ders işlenmiyordu. Bu nedenle öğrenciler için yoklama da alınmıyordu. Ancak bu okulun kendi kararına bağlı bir durum olması nedeniyle devamsızlıkta sorun yaşayan öğrencilerin okula devam etmeleri daha iyi olacaktır.

E Okul ne zaman kapanacak 2022?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, her yıl öğrencilerin notlarının öğrenildiği ve herkese açık olan bir sistemdir. E-Okul’da herhangi bir kapanma söz konusu değildir. Sisteme her zaman erişim sağlanabilmektedir.

Karne not ortalaması nasıl yapılır?

Karne ortalamasını hesaplamak isteyen öğrenciler öncelikle sınav sonuçlarını toplamalı ardından kaç sınav varsa ona bölmelidir. Daha sonra her ders için bunu yapan öğrenciler çıkan sonuçları tekrar toplar ve kaç tane not varsa ona böler. Bu şekilde karne not ortalamanız ortaya çıkar.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal