Hem kişisel hijyenine önem gösteren hem de kaynağı belirsiz gıdaları tüketmeyen kişiler, kendisi kadar çevresindekilerini virüsten bir o kadar korur. Prof. Dr. U. Tansel Şireli, virüslerin bulaşmasını önlemek için temel hijyen kurallarına uyulması gerektiğini belirttiği gibi ambalajsız gıdaların da taşıyıcı olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
TAŞIYICI OLABİLİRLER
Prof. Dr. U. Tansel Şireli, hasta bireylerin temasıyla gelen güvenilir olmayan gıdaların taşıyıcı olabileceği konusunda uyarıyor. Şireli: "Dünya Sağlık Örgütü'nün gıdalar için sunduğu önerilere mutlaka uyulması gerekiyor. Açıkta satılan peynir, süt, yoğurt, çiğ et, sebze ve meyveler ile diğer gıdalar için bulaşmayı önleyici temel hijyen tedbirleri uygulanmalıdır. Açıkta satılan ve sağım ve saklama koşulları belli olmayan sokak sütlerinden muhakkak uzak durulmalıdır. Sütler için özellikle ısıl işlem uygulanmış pastörize veya UHT sütler tercih edilmesi gerekiyor." şeklinde uyarılarda bulundu.