21.08.2020-13:44 (Son Güncelleme:23.11.2024-02:48)


1

Besinler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza sağlık katarlar. Ancak bazı besinler var ki içerdikleri toksinler yüzünden sağlığımızı tehdit etmektedir. Besinlerde bulunan toksinlere bir şey yapamayacağınız için, en iyisi toksin miktarı az olan besinleri tüketmektir. Bazı besinlerde çok fazla zararlı maddenin bulunmaktadır. Sağlığınızı tehdit eden yüksek miktarda toksin içeren besinler...



2

MISIR

MISIR

Mısır, deniz ürünlerinden sonra en yüksek cıva içeriğine sahip ikinci besindir. Mısır tanelerine ayrıldıktan sonra düzgün bir şekilde kurutulmazsa mısıra aflatoksin bulaşır. Esas olarak mantardan türeyen bu kimyasal bileşik grubu, insanlardaki kanser ve beslenme bozukluğunun temel nedenlerinden biridir.



3

PEYNİR

PEYNİR

İnek sütü için geçerli olan durum, bu gıdalar için de aynen geçerlidir. Süt ürünleri, ana maddeleri olan sütün içerdiği toksinleri barındırır. Buna ek olarak, gerçekleştirilen diğer işlemler sebebiyle sütten daha fazla toksin de içerebilirler.



4

ET

ET

Et, içerdiği hormonlar ve clenbuterol ve benzopiren gibi maddeler sebebiyle toksin bakımından zengindir. Bu maddelerin kanserojen olduğu kanıtlanmıştır. Bu yüzden lösemi veya mide tümörü hastalıklarının riskini artırırlar.



5

SÜT

SÜT

Tam yağlı inek sütünün içinde de toksin bulunmaktadır. Süt, pastörizasyon işlemi sırasında pek çok toksine maruz kalır. Pastörize olmasına rağmen, kanser gelişimini hızlandıran yaklaşık 60 hormon, dioksin ve antibiyotik vardır.



6

KONSERVE ÜRÜNLER

KONSERVE ÜRÜNLER

Konserve yiyecekler, uzun süre muhafaza edilebilmesi için içerisine katılan kimyasal maddeler yüzünden her zaman biraz tartışma konusu olmuştur. Konserve ürünlerin içinde toksin bulunduğundan dolayı tüketim miktarlarına dikkat etmekte yarar vardır.



7

TON BALIĞI

TON BALIĞI

Ton balığı sağlıklı ve lezzetli olsa da yüksek miktarda cıva içermektedir. Bu, özellikle fetüslerde, sinir sisteminin bozulmasına sebep olabilir. İçerdiği toksinlerin pek çoğu, uygun sıcaklıkta muhafaza edilememekten ve içerisindeki koruyucu maddelerden kaynaklanır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR