Bu Çorbayı Daha Önce Hiç İçmediniz! Cevizli Havuç Çorbası Tarifi

Daha önce hiç yemediğinizi iddia ettiğimiz cevizli havuç çorbasını mutlaka denemelisiniz! Cevizli havuç çorbası nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…

02.03.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-16:06) Bu Çorbayı Daha Önce Hiç İçmediniz! Cevizli Havuç Çorbası Tarifi

Et suyu, havuç ve cevizin buluştuğu bol vitaminli enfes bir çorba tarifi! Sevdiklerinizle beraber olduğunuz akşam yemeklerinizde hem sofralarınızı süsleyecek hem de vitaminleriyle şifa olacak…

MALZEMELER

  • 5 adet orta boy havuç,
  • 1 su bardağı kavrulmuş ceviz,
  • 1 adet soğan,
  • 1,5 litre et suyu,
  • 100 ml krema,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, beyaz biber.

NASIL YAPILIR?

Bir tencerenin içerisinde tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Üzerine küp küp doğranmış soğanları ve iri şekilde doğranmış havuçları ilave edip soğanlar yumuşayana dek karıştırarak bir iki dakika boyunca pişirin. Et suyu ile biraz tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayınca üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Beyaz biber ilave edip el blenderiyle çekerek çorbanın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Servis kaselerine pay edip üzerine bolca kavrulmuş cevizi ekleyerek servis edin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal