Yeme alışkanlıkları, kalp hastalığı, diyabet (şeker hastalığı) ve kanser gibi kronik hastalıklara neden olarak sağlığınızı büyük ölçüde etkiler. Uzmanlara göre, özellikle kanserli hücrelerin gelişimini, tüketilen besinler ciddi anlamda etkiliyor. Ancak birçok besinde, kanser hücrelerinin büyümesini önlemeye yardımcı olabilecek faydalı bileşikler içerir. Bazı yiyeceklerin daha fazla tüketilmesinin, hastalık riskini düşürdüğünü gösteren birkaç çalışma da bulunuyor. Peki, hangi gıdalar kanser riskinin azaltılmasına yardımcı olur? İşte o besinler...
KANSERLE SAVAŞAN BESİNLER
- Sert Kabuklu Yemişler,
- Tarçın,
- Sarımsak,
- Böğürtlen,
- Ahududu,
- Dut,
- Çilek,
- Fasulye,
- Yağlı Balık,
- Zerdeçal,
- Keten Tohumu,
- Domates,
- Havuç,
- Brokoli,
- Turunçgiller,
- Zeytinyağı.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.