23.01.2020-17:50 (Son Güncelleme:23.11.2024-02:31)


1

Enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar, aşılar, sıcak çarpması vb. gibi nedenlerle ortaya çıkan ateş vücuda ciddi zorluklar yaşatabilir. Ateş yükselmesinde tüketebileceğimiz besinler sayesinde ateşi düşürebilir, normal seviyelere indirebiliriz. İşte ateş düşüren besinler…



2

Yaban mersini, vişne, nar, mor tatlı patates, mor karnabahar, siyah üzüm ve pancarı ateşi düşürmek konusunda önde gelen besinlerdir.



3

Zerdeçal, içindeki aktif curcumin maddesi sayesinde son derece güçlü bir antioksidan ve ateş düşürücü özelliğe sahip.



4

Zencefil, özellikle sinir duvarlarındaki yağ bileşimlerini serbest radikal saldırılarına karşı korur. Sinir hücrelerini korur ve ateşi düşürmede kullanılan bile bir besindir.



5

Her türlü koyu yeşil sebzelerde ateşi düşüren değerli bir mineral bulunur.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR