Enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar, aşılar, sıcak çarpması vb. gibi nedenlerle ortaya çıkan ateş vücuda ciddi zorluklar yaşatabilir. Ateş yükselmesinde tüketebileceğimiz besinler sayesinde ateşi düşürebilir, normal seviyelere indirebiliriz. İşte ateş düşüren besinler…
Enfeksiyonlar, romatizmal hastalıklar, aşılar, sıcak çarpması vb. gibi nedenlerle ortaya çıkan ateş vücuda ciddi zorluklar yaşatabilir. Ateş yükselmesinde tüketebileceğimiz besinler sayesinde ateşi düşürebilir, normal seviyelere indirebiliriz. İşte ateş düşüren besinler…
Yaban mersini, vişne, nar, mor tatlı patates, mor karnabahar, siyah üzüm ve pancarı ateşi düşürmek konusunda önde gelen besinlerdir.
Zerdeçal, içindeki aktif curcumin maddesi sayesinde son derece güçlü bir antioksidan ve ateş düşürücü özelliğe sahip.
Zencefil, özellikle sinir duvarlarındaki yağ bileşimlerini serbest radikal saldırılarına karşı korur. Sinir hücrelerini korur ve ateşi düşürmede kullanılan bile bir besindir.
Her türlü koyu yeşil sebzelerde ateşi düşüren değerli bir mineral bulunur.