Doğru miktarda ve doğru pişirme yöntemiyle hazırlandıklarında sağlıklı olabilen bu besinler, yanlış tüketilmesi sonucunda vücuda verdiği zararlar oldukça şaşırtıcı.
Durian, dünyanın en kötü kokan meyvesi olarak bilinir. fazla tüketildiğin de kan basıncını yükselterek damarlarda yırtılmaya neden olabiliyor. bu meyveyi en çok tüketen ülkelerden biri olan endonezya'da böyle bir olan yaşanmıştır. durian meyvesini fazla tüketen ve yüksek tansiyon hastası olan bir kişi, 500 gramdan fazla durian meyvesini tükettiği için kan basıncının yükselmesiyle damarlarında yırtılma meydana gelmiş ve hayatını kaybetmiştir.
Ejderha nefesi dünyanın en acı biberi olarak bilinen öldürücü yiyeceklerden biridir. oldukça az tüketilen bu yiyecek, içerisinde kapsaisin miktarı bu besini tüketen kişinin hava yolunu tıkayarak amafilaktik şoka girmesine neden olabilmektedir. acı biberleri ölçmek için kullanılan scovill ölçeğinde 2,48 milyon puanı olan ejderha nefesi, en acı biberlerden biri olan jalapenodan bile 300 kat daha acıdır.
Japonya'da fugu adı bilinen japon balığının doğru şekilde hazırlanmaması sonucunda yiyen kişileri zehirleyip öldürme riskine sahiptir. sadece özel şeflerin hazırlayabildiğini fugu balığının farklı türlerinde zehir keseleri de farklı yerlerde bulunmaktadır. bundan dolayı profesyoneller için bile bu balığı temizleyip yemeye hazır hale getirmek oldukça zor. zehirli kısımlar tüketildiğinde vücutta uyuşma ve titreme, nefes almada zorluk, konuşamama ve boğulmaya bağlı ölümler görülmektedir
Ravent ya da ışkın olarak bilinen meyvenin saplarını tek başına tüketebileceğiniz gibi birçok meyveli tatlıda da kullanabilirsiniz. fakat bu bitkinin yapraklarında çok güçlü bir zehir var. sapının zararsız olmasına rağmen ışkın yapraklarını yiyen kişilerde solunum güçlüğü, nöbet, böbrek yetmezliği ve bazı durumlarda ölümle bile sonuçlanmaktadır.
Yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan kirazın çekirdeğinde hidrojen siyanür adı verilen zehirli bir bileşik vardır. bu yüzden kirazın çekirdeğini uzun süre ağzınızda tutmamalısınız. fakat bu durum sizi çok fazla endişelendirmesin. çok fazla kiraz tüketiminde bu zehirli etki görülecektir. normalde bir yetişkinin günlük olarak 703 miligrama kadar hidrojen siyanür tüketmesi bir problem yaratmaz. bu milyonlarca kiraz çekirdeği anlamına gelmektedir.
Bazı uzmanların dünyanın en besleyici yiyeceklerinden biri olan badem, aynı zamanda bir tehlike kaynağı olarak da biliniyor. özellikle çiğ bademin içerisinde siyanür oldukça fazladır. acı badem yenildiğinde siyanür miktarı sizi endişelendirmesin. çünkü çok fazla tüketildiğinde zehirleyici etkiye sahip olmaktadır.
Bir seferde 10 kilogramdan fazla yememeye çalışın. çünkü 10 kilodan fazla tüketilen çikolata, zehirlenme ve hatta ölüme sebep olabiliyor.