BTK erişim yasağını kaldırdı: Instagram Türkiye’de yeniden kullanıma açıldı

Instagram’a uygulanan erişim yasağı kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos’tan bu yana erişime kapalı olan sosyal medya platformu Instagram’ın kullanıma açıldığını duyurdu.

11.08.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-09:30) BTK erişim yasağını kaldırdı: Instagram Türkiye’de yeniden kullanıma açıldı

Instagram’ın erişim yasağı nihayet sona erdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Instagram'a uygulanan erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu. Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun "site bilgileri sorgu sayfasını" da paylaşarak, sürecin nasıl geliştiğine dair bilgi verdi.

Instagram 2 Ağustos’tan beri kapalıydı

Akşam’da yer alan habere göre; Instagram, 2 Ağustos'ta katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar nedeniyle Türkiye'de erişim engeline tabi tutulmuştu. Bu süreçte, platform yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yapıldı. 

BTK erişim yasağını kaldırdı: Instagram Türkiye’de yeniden kullanıma açıldı

Uygulanan sansür konusunda söz aldık

Bakan Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı göstermesi gerektiğini vurguladı ve yapılan görüşmeler neticesinde, özellikle katalog suçlar kapsamında talep edilen düzenlemelerin karşılanacağı ve kullanıcılar üzerinde uygulanan sansür konusunda ortak bir çalışma yapılacağına dair söz aldıklarını belirtti.

Bu gelişmeler üzerine, saat 21.30 itibarıyla Instagram'a yönelik erişim engeli kaldırıldı. Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları, sosyal medya platformlarının Türkiye'nin yasal çerçevesine uyum sağlama konusunda gösterdikleri işbirliğinin bir sonucu olarak değerlendirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal