Karnabahargillerden olan brokoliye soslardan çorbalara kadar pek çok tarifte rastlamak mümkün.Brokoli salatası yapımında kullanacağınız haşlama suyunu dökmeyin ve brokoli çorbası yapımında değerlendirin derim. Böylelikle şimdiden iki tarif hazır, haydi mutfağa.
MALZEMELER
Çiçek çiçek ayırdığınız brokoliyi ve kabuğunu soyduğunuz havucu kaynar suda 7- 8 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımıyla alarak soğuması için bekletin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı dolmalık biberi yarım ay şeklinde doğrayın. Taze soğanları halka halka kesin.
Doğranmış ve haşlanmış tüm salata malzemesini oval bir kapta harmanlayın.
Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu ayrı bir kapta çırpın.
Sosunu ekledikten sonra karıştırıp, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.