Brighton muradına erdi: Ferdi Kadıoğlu ve Fenerbahçe ile anlaşma tamamlandı

İngiltere Premier Lig’de mücadele eden Brighton, uzun süredir istediği Ferdi Kadıoğlu transferinde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe ve milli yıldızla anlaşma sağlayan İngiliz ekibinin 35 milyon euro bonservis bedeli ödemesi bekleniyor.

24.08.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-10:49) Brighton muradına erdi: Ferdi Kadıoğlu ve Fenerbahçe ile anlaşma tamamlandı

Ferdi Kadıoğlu, Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olarak ayrılıyor. Fenerbahçe'de beklenen ayrılık gerçekleşiyor. Ferdi Kadıoğlu, İngiliz Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oluyor. Sarı-lacivertli kulüp ile Brighton arasında anlaşma sağlandı ve 24 yaşındaki milli oyuncu, sağlık kontrollerinden geçmek üzere dün İngiltere'ye gitti. Kontrollerin ardından Kadıoğlu, Brighton ile 5 yıllık sözleşmeye imza atacak. Ayrıca sözleşmede 1 yıllık opsiyon da bulunacak.

Türk futbol tarihinin en pahalısı olacak

Fenerbahçe, bu transferden 35 milyon euro bonservis ücreti kazanmayı bekliyor. Anlaşmada çeşitli bonus maddelerinin de yer alabileceği belirtiliyor. Transferde adı geçen bir diğer İngiliz kulübü Manchester United ise yüksek bonservis bedeli nedeniyle bu transferden vazgeçti. 

Brighton muradına erdi: Ferdi Kadıoğlu ve Fenerbahçe ile anlaşma tamamlandı

Fenerbahçe serüveni 2018 yılında başlamıştı

Piyasa değeri 30 milyon euro olarak gösterilen Kadıoğlu'nun Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyordu. 2018'den beri Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu, 203 maçta 18 gol atıp 22 asist yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal